Radnici na deponiji užasnuti prizorom koji se iznenada pojavio pred njima!

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici na deponiji užasnuti prizorom koji se iznenada pojavio pred njima!

Ovo nikad neće zaboraviti.

Telo novorođenčeta pronađeno je juče na deponiji, a radnici "ROS Metala" ostali su potreseni kada su ugledali stravičnu scenu.

Jovan Japundža koji je s kolegom pronašao bebu na deponiji u Vrbasu kaže da je kolega počeo panično da viče kada je video kako iz kamiona punog smeća pada beli čaršav, a iz njega je ispada beba, koja mu je pala pravo pred noge. Kako navodi, mrtvo novorođenče kamion je juče rano ujutro na gradskoj deponiji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Vrbasu bukvalno istovario pred njih.

"Radili smo na separaciji otpada i stigao je novi kamion. Dok je kipovao smeće, iz ugla kamiona počeo je da pada beli čaršav i da se razmotava, a iz njega je ispala beba kolegi pravo pred noge. On je počeo da paniči i viče: „Beba! Beba!“ Dotrčao sam do njega i video tek rođeno mrtvo dete. Užas", priseća se nemilog događaja Japundža.

Kaže da je njegovom kolegi pozlilo zbog šoka i strašnog prizora, te da je skočio da mu pomogne da ne padne u nesvest.

"Nekako sam ga smirio i odmah smo dozvali bageristu koji je obavestio policiju. Oni su ubrzo stigli uz pratnju Hitne pomoći. I sada mi je ta slika u glavi i ne znam kako ću je izbrisati. A nadam se da će i kolega biti dobro. Strašno je kada čovek vidi tako nešto. Kakva je to majka što je mogla tako nešto da uradi", pita se Japundža posle pretrpljenog šoka.

Samo nekoliko sati nakon pronalaska bebe među otpadom policija je uhapsila ženu (33) iz Vrbasa, majku te bebe, osumnjičenu da je muško novorođenče ubila pri porođaju. Osumnjičenoj za to krivično delo određen je pritvor u trajanju do 48 sati, te će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Naložena je i obdukcija novorođenčeta u novosadskom Institutu za sudsku medicinu kako bi se utvrdili detalji tragedije. Sumnja se da je ubistvo deteta izazvalo postporođajno stanje trudnice koja je bebu ubila odmah po rođenju.

Ipak, da bi bile utvrđene sve okolnosti, lekari i veštaci uradiće procenu psihičkog i fizičkog stanja žene. Ovo nije njena prva trudnoća, već se radi o ženi koja ima nekoliko dece.

Kako kažu u policiji, ukoliko istraga pokaže da je reč o čedomorstvu, osumnjičenoj ženi preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora, u zavisnosti od toga da li je beba ubijena ili je ostavljena da umre. Na telu bebe nije bilo vidljivih povreda, a prema prvim rezultatima obdukcije, dete je rođeno živo.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.