Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Jame sa simptomima gušenja

Bor -- Tri rudara rudnika bakra "Jama" u Boru dovezena su rano jutros u borsku bolnicu sa simptomima trovanja gasom.

Primljeni rudari radili su na raščišćavanju posledica nedavne havarije. Kako je Beti rečeno u bolnici, sa simptomima trovanja primljeni su Saša Stiklić (31), Stanimir Ivanović (37) i Zoran Todorović (34) iz Bora, koji su, nakon ukazane pomoći i prepisane terapije, pušteni na kućno lečenje.

Zamenik upravnika opšte bolnice Goran Joksimović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je da su rudari primljeni sa simptomima gušenja ugljen monoksidom, i da su nakon terapije upućeni na kućno lečenje.

Zamenik direktora Rudnika bakra Bor za podzemnu eksploataciju Branislav Mihajlović potvrdio je novinarima da su se trojica radnika, koji su bili angažovani na raščišćavanju, sinoć požalili da im je loše, nakon čega su preveženi u bolnicu.

On je kazao da su se rudari na malaksalost požalili tri sata nakon izlaska iz "Jame".

"Noćas je bilo još radnika na tom mestu, ali se niko nije požalio na slične tegobe. Ipak, radovi na sanaciji posledica havarije su nastavljeni uz maksimalnu opreznost", rekao je Mihajlović.

On je kazao da kod rudara u "ovom trenutku ima malo više tenzije i straha" i ocenio da je to pod uticajem nesreća koja se dogodila u ponedeljak, kada je posle proboja mulja u rudarsko okno jedan rudar poginuo a petorica teže povređena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.