Priznajem, ubio sam, jesam monstrum!

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznajem, ubio sam, jesam monstrum!

UŽICE - Saznao sam da su novine danas pisale o meni da sam monstrum. I neka su pisale. Priznajem, jesam monstrum čim sam nešto ovako uradio!

Ove rečenice, kako se nezvanično saznaje, izgovorio je juče u Užicu pred istražnim organima Milinko Kušić (61), mehaničar iz Ivanjice, koji je u petak uveče u šumi blizu sela Trešnjevica, kod Arilja, sa više udaraca ašovom u glavu usmrtio Miroslava Bogdanovića (13) iz tog sela, sina svoje bivše ljubavnice.

Kušiću je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << juče, pošto ga je saslušao i doneo rešenje o sprovođenju istrage zbog teškog ubistva deteta učinjenog na podmukao način i iz bezobzirne osvete, istražni sudija Okružnog suda u Užicu Zoran Milinković odredio pritvor do 30 dana. Po takođe nezvaničnim informacijama, Kušić je i pred istražnim sudijom juče priznao ubistvo, praktično ponovivši iskaz koji je dan ranije, posle hapšenja, dao policiji.

Ubica iz Ivanjice, koji je na saslušanjima u policiji delovao prilično hladnokrvno, ni juče nije pokazao mnogo emocija. Izjavu je dao smireno, zagledan u jednu tačku. Jedino je izrazio žaljenje za dečakom koga je ubio, ponavljajući kako ne zna šta mu je bilo da to učini i da je Miroslav bio - „dobro dete“.

DANAS SAHRANA NA ČEŠNJEVAČKOM GROBLJU

Dečak Miroslav Bogdanović biće sahranjen danas u 13 sati na Češnjevačkom groblju u Trešnjevici, a poslednji od njega oprostiće se učitelj Pero Vučićević. U selu se juče moglo čuti da su braća Kušića tražili da prisustvuju sahrani, i da im je iz sela odgovoreno da oni nisu ništa krivi, ali da ne bi bilo dobro da dođu na sahranu dečaka.

Kušić tokom saslušanja nije mogao da se seti da li je ubistvo isplanirao ranije ili je u trenutku odlučio da ubije nedužnog dečaka, kratko potvrdivši da ga je ubio da bi se osvetio njegovoj majci Dragici Milivojević, koju je „mnogo voleo“. Ispričao je i da je ašovčić kojim je masakrirao dečaka njegov, da ga je neposredno pre ubistva izvadio iz gepeka svojih kola i da je njime udario dete dok je stajalo ispred njega. Posle udarca u glavu, dečak je, nastavio je ubica, pao na zemlju, a on mu je prišao i nastavio da ga udara po glavi. Kušić, međutim, nije mogao da se seti koliko ga je puta udario.

On je ispričao i da je bio dobar mehaničar, da je pobeđivao na nekim takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji, a, iako su poslednja dva dana selom kolale različite verzije, potvrdio je da je posle ubistva otišao i u kuću dečakove majke Dragice, gde je - popio kafu.

Kako se očekuje, istražni sudija narednih dana naložiće veštačenje Kušićeve uračunljivosti.

Istražni organi uspeli su u ponedeljak kasno popodne da pronađu ašov tek pošto je Kušić u policiji ispričao da ga je bacio u Moravicu, u mestu Klisura, nedaleko od mesta na koje je posle ubistva dovezao dečakov bicikl, koji je bacio pored puta.

Kušić je policiji u nedelju popodne, pošto je uhapšen, najpre rekao da je dečaka ubio motkom. Policija ga je odvela na mesto pored Moravice gde je navodno bacio motku, ali pošto predmet na tom mestu nije nađen, Kušić je kasnije, u stanici, promenio izjavu i priznao da je dete ubio vojničkim ašovčićem.

Trešnjevica je i juče u tišini žalila nevino ubijenog dečaka. LJudi u selu sedeli su ispred kuća i ćutali, a stali su i svi poljski radovi. Neverica i muk, prekidani samo povremeno plačem i kuknjavom Kušićeve majke Radovanke, vladali su oko kuće Kušića u naselju Kušićani u Ivanjici. Milinkovi srodnici ponavljali su da ništa nisu znali o njegovoj vezi sa ženom iz Trešnjevice. NJegova majka pričala je juče oko kuće da ih je sve što se desilo pogodilo kao grom. NJen sin, ponavljala je, u poslednje vreme bio je nervozan, ali da ništa čudno nije primećivala, da je radio dan i noć i na poslu, i privatno kod kuće, da je u subotu bio kod kuće, a da ga je u nedelju popodne, kada je stigla policija, zatekla vezanog u kući. Kušićeva supruga Gordana kratko je samo rekla da nije znala da njen muž ima ljubavnicu, da je samo sumnjala, ali da je primetila da u poslednje vreme pije tablete za smirenje, da je bio nervozan, ali da nju nije maltretirao... Potpuno šokirani svime što se desilo juče su bili i dvojica braće Kušić za koje svi u gradu kažu da su dobri i pošteni ljudi. U komšiluku jedni za ubicu kažu da je znao da pomogne, da im bez novca popravi kola, drugi su sigurni samo u jedno - ubica je obrukao jednu dobru i poštenu porodicu.

monstruma treba objesit po kratkom postupku za takve nema mjesta na zemlji

Njega ne treba ubiti, on treba da pati svaki dan do kraja svoga zivota,smrt je previse lagana za ovakve.

Fizicka i mentalna tortura iz dana u dan, bez ikakve milosti ..

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.