Privedeni osnovci iz Obrenovca koji su mahali pištoljem

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 12:23

Privedeni osnovci iz Obrenovca koji su mahali pištoljem

Trojica dečaka koji su u Obrenovcu mahala pištoljem, ubrzo nakon događaja su uhapšena i u prisustvu roditelja odvedena u policiju na saslušanje.

Školski policajac pozvao je policiju, prenose mediji.

Podsetimo, u Osnovnoj školi "Jefimija", u obrenovačkom naselju Rojkovac, jedan dečak (13) je jutros iskoristio trenutak kada je iz učionice izašao nastavnik i izvadio iz ranca pištolj (za koji je kasnije utvrđeno da je plastični), odmah nakon održanog minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćutanja i samo dan nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Kako "Novosti" saznaju iz izvora bliskih istrazi, najpre ga je pokazao jednom drugu, koji je potom krenuo da "igračku" baci u kantu za otpatke.

Međutim, na putu mu se preprečio drugi učenik, koji mu je uzeo pištolj iz ruku i krenuo da maše njime po učionici, zbog čega su se deca uplašila.

Samo pribranošću školskog policajca i razrednog starešine, situacija je smirena, a nastava normalno nastavljena.

"Deca koja su bila u učionici su se uplašila, razredni starešina je obavešten kao i služba Centra za socijalni rad, a jedan od ovih dečaka je sa roditeljem predat pripadnicima MUP-a koji su odmah reagovali po prijemu poziva", rekao je izvor Kurira.

Istraga je u toku.

Podsetimo, trinaestogodišnji dečak K.K. čiji pun identitet je MUP saopštio na vanrednoj konferenciji za medije, ušao je u školu sa dva pištolja i četiri molotovljeva koktela. Imao je spisak za likvidaciju dece, kao i plan kako će to da učini. Rezultat njegovog krvavog pira je devetoro ubijenih i sedmoro ranjenih.

Već juče je zabeležen jedan slučaj kopiranja ovog užasnog događaja, što je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije. On je rekao da je juče jedan učenik u Vojvodini odmah zapretio nečim.

"Odmah smo reagovali, zatvorili školu, odveli dete da se sa njim razgovara. Naravno, bila je potpno besmislena pretnja", rekao je Vučić u obraćanju povodom tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.