Izvor: RTS, 06.Jan.2022, 11:49

Priština, uhapšeno sedam osoba u nastavku akcije "Brezovica"

Sedam osoba uhapšeno je u nastavku akcije "Brezovica". Među uhapšenima su i dva službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture u Prištini.
Sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja: primanje i davanje mita.
"Do sada je uhapšeno sedam osoba, od kojih su dve službenici Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja - primanje mita, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i pet  građana osumnjičenih za davanje mita", saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.
Tužilaštvo zajedno sa policijom nastavilo je akciju hapšenja odgovornih za građevinske malverzacije na Brezovici.
Pretresi su i u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja u Prištini.
Akciju policije ranije je potvrdio glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari.
"Akcija se odvija u Prištini, Uroševcu i Štrpcu. Racije se vrše i u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja. To je nastavak akcije od 21. decembra, odnosno oko gradnje na Brezovici. Do sada niko nije uhapšen, pošto racije i dalje traju", rekao je prištinskim medijima Jašari.
Kancelarija za KiM: Novi pritisak i pretnjaKancelarija za KiM saopštila je da je pretresanje srpskih kuća u Štrpcu, baš na Badnji dan, novi pritisak i pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji.
"Pod plaštom borbe protiv korupcije, vlasti u Prištini i danas su, na jedan od najznačajnijih verskih praznika za Srbe, u Štrpcu sprovodili strahovladu i odmazdu", navodi Kancelarija za KiM.
Umesto da Srbima čestitaju Badnji dan kako dolikuje, predstavnici privremenih vlasti u Prištini to su učinili oružjem i zastrašivanjem vernika, kaže se u saopštenju.
"Tokom današnje akcije, pripadnici specijalnih policijskih snaga Rosu upali su u četiri srpske kuće na Badnje jutro pod punim naoružanjem. Da je reč o istinskoj borbi protiv korupcije, a ne pritisku na preostali srpski narod u pokrajini, pokazuje trenutak koji je tendenciozno i namerno izabran za njeno sprovođenje i koji nedvosmisleno pokazuje da je reč o političkoj i etnički motivisanoj akciji", ističe Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
U akciji 21. decembra uhapšeno je deset službenika. Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.
Sumnjiči se da je za nezakonito izdate dozvole za izgradnju objekata na Brezovici, u opštini Štrpce, dobio mito do milion evra.
Privedeni se sumnjiče za krivična dela: uzimanje i davanje mita, kao i zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija Kosova uhapsila još sedam osoba u slučaju 'Brezovica'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2022

Policija Kosova uhapsila je još sedam osoba zbog sumnje da su povezani sa slučajem “Brezovica”, od kojih su dve službenici Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture. Kako navode iz Tužilaštva u Uroševcu, uhapšeni se terete za zloupotrebu službenog položaja, primanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.