Preminula porodilja Olivera Veljić

Izvor: B92, Beta, 20.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula porodilja Olivera Veljić

Klinički centar Kragujevac (Zvanični sajt)

Kragujevac -- Kragujevčanka Olivera Veljić preminula je u Kliničkom centru u Kragujevcu, gde je bila od 29. marta, posle teškog porođaja zbog kojeg joj je i noga amputirana.

Portparolka Kliničkog centra Andrea Obradović je navela da je Olivera Veljić preminula sinoć oko 18 časova, posle višednevnog lečenja u kom je učestvovao multidisciplinarni tim stručnjaka.

Prema ranijim izjavama supruga preminule, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Danila, Olivera je porođena carskim rezom u kragujevačkom Kliničkom centru, a zbog komplikacija koje su usledile amputirana joj je leva noga i odstranjen deo materice i debelog creva.

U Kliničkom centru niko nije dao zvanično objašnjenje o uzrocima komplikacija i eventualnim propustima lekara na porođaju Olivere Veljić.

Prema rečima portparolke Kliničkog centra, komisija stručnih nadzornika Ministarstva zdravlja je prošle sedmice u toj bolnici obavila vanredni spoljni nadzor svih organizacionih jedinica koje su bile uključene u lečenje porodilje.

"Oni će svoj izveštaj o nadzoru predati Ministarstvu zdravlja", navela je Obradovićeva.

Olivera Veljić je bila radnica Doma zdravlja u Stanovu i ima dve ćerke.

Treća devojčica koju je rodila 29. marta još je u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga o smrti porodilje u Kragujevcu

Izvor: 24sata, 20.Apr.2009

Ona je navela da je Olivera Veljić preminula sinoć oko 18 časova, posle višednevnog lečenja u koje je bio uključen multidisciplinarni tim stručnjaka.

Nastavak na 24sata...

Dve komisije ispituju slučaj

Izvor: Danas, 20.Apr.2009

Kragujevčanka Olivera Veljić (39) koja je, nakon porođaja carskim rezom 29. marta, imala niz teških zdravstvenih komplikacija, usled kojih su joj amputirani leva noga i odstranjeni deo materice i debelog creva, preminula je preksinoć oko 18 sati, na Odeljenju za intenzivnu negu ovdašnjeg kliničkog...

Nastavak na Danas...

Porodilja umrla posle četiri teške operacije

Izvor: Politika, 20.Apr.2009

U kragujevačkom Kliničkom centru preminula Olivera Veljić, kojoj je posle porođaja amputirana leva noga i odstranjen deo materice i debelog creva ..Kragujevac – Na Odeljenju intenzivne nege kragujevačkog Kliničkog centra, kasno preksinoć, preminula je Olivera Veljić, tridesetdevetogodišnja...

Nastavak na Politika...

Tragedija

Izvor: Kurir, 21.Apr.2009, 09:37

KRAGUJEVAC - Tridesetdevetogodišnja porodilja Olivera Veljić, kojoj je posle brojnih komplikacija pri porođaju izvršeno niz operacija i amputirana leva noga, preminula je preksinoć oko 18.30 časova na odeljenju Intenzivne nege Kliničkog centra u Kragujevcu!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.