Pozlilo mu kada je došao na groblje, majku morao da sahrani drugi put: Lopov pogrešio humku, hteo da opljačka kovčeg starice koja je živela u inostranstvu?

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2020, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozlilo mu kada je došao na groblje, majku morao da sahrani drugi put: Lopov pogrešio humku, hteo da opljačka kovčeg starice koja je živela u inostranstvu?

Mile Čanković, sin pokojne Dobrinke, kaže da se kroz rupu, iskopanu od sredine prema krstu, video i kovčeg ŠABAČKA policija podnela je prijavu protiv nepoznate osobe, koja je 19. januara oskrnavila humku Dobrinke Čanković na groblju u obližnjem Culjkoviću. Potvrdu ove informacije dobili smo u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, gde kažu da se intenzivno radi na rasvetljavanju ovog čina. - Potresao sam se kada sam ugledao raskopan majčin grob i od tog prizora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << verujte, još mi nije dobro - priča, za "Novosti", Mile Čanković, sin pokojne Dobrinke, koji nam se u sredu javio iz čekaonice u bolnici gde je bio na kontroli. - Došli su policajci i ljudi nisu verovali svojim očima. Čanković kaže da se kroz rupu, iskopanu od sredine prema krstu, video i kovčeg. Ne zna da li je on otvaran i poharan, a uradio je kako mu je sugerisano nakon uviđaja. Majku je, veli, zakopao po drugi put i sada čeka da istražni organi otkriju ko je to uradio i sa kojim motivom.PROČITAJTE JOŠ - Odao ih ašov, oskrnavili grob zbog ogrlice:Osumnjičeni za otkopavanje groba u Starim Banovcima pritvoreni - Ne želim da upirem prstom ni u koga, ali taj ko je došao nije mogao pasti sa neba! Samo mi u selu znamo ko je umro i ko je kada sahranjen - kaže Mile. - Bio sam u policiji i znam samo da istražuju slučaj, ali detalje da iznosim u ovom trenutku zaista ne mogu. Na meti vandala u šabačkom kraju često su bili nadgrobni spomenici, krstovi i predmeti od bakra, ali prekopavanje grobova ne pamte ni najstariji sugrađani. Neki pretpostavljaju da su lopovi pogrešili, odnosno da im je na meti bio grob druge starice koja je dugo živela u inostranstvu, pa se pretpostavlja da je sahranjena sa nešto ličnog nakita.

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.