Potvrđena optužnica Šarićevim saradnicima

Izvor: Blic, 22.Sep.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica Šarićevim saradnicima

BANJALUKA - Specijalno tužilaštvo Republike Srpske potvrdilo je danas da je podignuta optužnica protiv Zorana Ćopića, Ljube Mrđena i Drage Nižola, koji se terete za produženo krivično delo pranje novca.

Ćopić je jedan od saradnika Darka Šarića, optuženog za trgovinu drogom.

Portparolka tužilaštva Dragica Tojagić izjavila je da se u optužnici predlaže oduzimanje akcija od Ćopića u Fabrici šećera u Bijeljini, a to je 63,75 odsto udela u osnivačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulogu.

Predloženo je i oduzimanje aviona "cesna", kuće u Banjaluci, automobila "A6", 454.512 evra gotovine, osnivački ulog u preduzeću "DTM rilejšns", cisterna, kao i druge nepokretnosti stečene izvršenjem krivičnog dela.

Optužnica tereti Ćopića da je tokom 2008. godine, do polovine ove godine, udruženo sa više osoba, među kojima su Mrđen, Nižola i srpski narkobos, Darko Šarić, preko različitih kompanija i banaka kroz privredne tokove RS i Srbije "oprao" veće količine novca koji je stečen prodajom droge.

Povezane vesti: Šarićevim novcem privatizovao firme Darko Šarić "radio" pod pseudonimom "Zoki"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica Ćopiću, saradniku Darka Šarića

Izvor: S media, 22.Sep.2011

Tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Zorana Ćopića koji je jedan od saradnika Darka Šarića. Tužilaštvo je predložilo da se Ćopiću oduzme imovina koju je stekao nelegalnom trgovinom narkoticima. ..Specijalno tužilaštvo Republike Srpske (RS) potvrdilo je danas da je podignuta...

Nastavak na S media...

TUŽILAŠTVO RS PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV ZORANA ĆOPIĆA

Izvor: Kurir, 22.Sep.2011

BANJALUKA- Specijalno tužilaštvo Republike Srpske (RS) potvrdilo je da je podignuta optužnica protiv Zorana Ćopića, Ljube Mrđena i Drage Nižola, koji se terete za produženo krivično delo pranje novca...Ćopić je jedan od saradnika Darka Šarića, koji je optužen za nelegalnu trgovinu narkoticima...Portparol...

Nastavak na Kurir...

Podignuta optužnica protiv Ćopića

Izvor: Mondo, 23.Sep.2011, 15:56

Specijalno tužilaštvo RS je podiglo je optužnicu protiv Zorana Ćopića (45), kontroverznog biznismena rođenog u Novom Gradu, jednog od najbližih saradnika odbeglog narko-bosa Darka Šarića, zbog pranja novca u milionskim iznosima.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.