TUŽILAŠTVO RS PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV ZORANA ĆOPIĆA

Izvor: Kurir, 22.Sep.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽILAŠTVO RS PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV ZORANA ĆOPIĆA

BANJALUKA- Specijalno tužilaštvo Republike Srpske (RS) potvrdilo je da je podignuta optužnica protiv Zorana Ćopića, Ljube Mrđena i Drage Nižola, koji se terete za produženo krivično delo pranje novca.

Ćopić je jedan od saradnika Darka Šarića, koji je optužen za nelegalnu trgovinu narkoticima.

Portparol tužilaštva Dragica Tojagić izjavila je da se u optužnici predlaže oduzimanje akcija od Ćopića u Fabrici šećera u Bijeljini, a to je 63,75 odsto udela u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osnivačkom ulogu.

Predloženo je i oduzimanje aviona "cesna", kuće u Banjaluci, automobila "A6", 454.512 evra gotovine, osnivački ulog u preduzeću "DTM rilejšns", cisterna, kao i druge nepokretnosti stečene izvršenjem krivičnog dela.

Optužnica tereti Ćopića da je tokom 2008. godine, do polovine ove godine, udruženo sa više lica, među kojima su Mrđen, Nižola i srpski narkobos, Darko Šarić, preko različitih kompanija i banaka kroz privredne tokove RS i Srbije "oprao" veće količine novca koji je stečen od prodaje droge.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.