Poternice za članovima porodice Milošević i dalje na snazi

Izvor: Blic, Tanjug, 11.Jul.2009, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poternice za članovima porodice Milošević i dalje na snazi

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da su poternice raspisane za članovima porodice Slobodana Miloševića i dalje na snazi, dok je njen ruski kolega Aleksandar Konovalov izjavio da Miloševićevi nisu dobili rusko državljanstvo.



"Srbija neće povući te poternice, to jest ministarstvo pravde to neće učiniti dok to ne urade pravosudni organi", rekla je ministarka Malović novinarima posle potpisivanja Programa saradnje sa ruskim kolegom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Odgovarajući na pitanje novinara da li će Program saradnje uticati na izručenje članova porodice Milošević koji imaju azil u Rusiji, ona je naglasila da njihov pravni status nije u nadležnosti ni srpskog, ni ruskog ministarstva pravde. Ruski ministar pravde je kazao da članovi porodice Milošević nisu dobili rusko državljanstvo odnosno nije im odobreno rusko državljanstvo i da drugih informacija nema, jer to nije u nadležnosti ministarstva pravde Ruske Federacije.

Za Miloševićevom suprugom Mirom Marković i sinom Markom Miloševićem raspisana je Interpolova poternica zbog sumnje da su devedesetih učestvovali u švercu cigareta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.