Poslednjih godina smanjen broj dece bez roditeljskog staranja u institucijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2021, 19:08

Poslednjih godina smanjen broj dece bez roditeljskog staranja u institucijama

Poslednjih godina smanjen je broj dece bez roditeljskog staranja u institucijama, jer se aktivno radilo na unapređenju hraniteljstva.

Međutim, najveći broj trenutno smeštene dece u institucijama su deca sa smetnjama u razvoju.

Na teritoriji Vojvodine u institucijama se nalazi oko 650 dece, što je generalno smanjenje dece u domovima, ali ne i dece sa smetnjama u razvoju, koji od ovog broja čine 75 odsto.

U cilju motivisanja hranitelja da se odluče za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << udomljenje dece sa smetnjama u razvoju Centar za porodični smeštaj i usvojenje iz Novog Sada realizuje projekat Razvoj hraniteljstva, a radionice se organizuju i saradnji sa Centrom za socijalni rad Stara Pazova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.