Posle tri meseca boravka u Nemačkoj, Željko Mitrović se vratio u Srbiju

Izvor: Blic, 18.Mar.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle tri meseca boravka u Nemačkoj, Željko Mitrović se vratio u Srbiju

Vlasnik televizije “Pink” Željko Mitrović vratio se danas u Srbiju posle skoro tri meseca provedenih na lečenju u Nemačkom gradu Flenzburg kod Hamburga.

Prvo javno obraćanje posle povratka u Srbiju, Željko Mitrović je imao u večerašnjem Nacionalnom dnevniku televizije Pink. On je rekao da se oseća odlično, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao da je ponovo rođen.

Mitrović je u bolnici proveo dva meseca, ali je nakon izlaska ostao još mesec dana u Nemačkoj, kako bi put ka potpunom ozdravljenju nastavio pod nadzorom lekara i dnevnim posetama bolnici. Posle tri meseca lečenja, lekari su konstatovali da je spreman da se vrati svojim obavezama.

Željku Mitroviću je pozlilo je 20. decembra prošle godine. Tog dana primljen je u Kliničko bolnički centar "Bežanijska kosa”. Prema rečima profesora Nikole Milenića, gastroenterologa koji ga je primio na kliniku, Mitrović je bio u jezivom stanju kada je primljen.

Nekoliko dana kasnije iz Bežanijske kose prebačen je u bolnicu Sent Franziskurs u Flensurgu pored Hamburga, gde ga je primila profesor doktor Nadežda Basara, jedna od najčuvenijih hematologa u Evropi. Basara, koja je lečila Željka Mitrovića tvrdila je da u 25 odsto slučajeva aplastičnu anemiju težeg stadijuma može da izazove lek, virus ili hemikalija, na primer, insekticid.

Prvo javno obraćanje Mitrović je imao u večerašnjem Nacionalnom dnevniku televizije Pink. On je rekao da se oseća odlično, kao da je ponovo rođen.

- Ne mislim samo u metaforičnom smislu, nego i u bukvalnom - rekao je Mitrović i dodao: - Imam novu koštanu srž, imam novu krv, tako da se u principu osećam kao beba. Moram da primim vakcine koje svaka beba primi. U principu sam u punom pogonu, energetski odlično stojim, mogu da kažem da sam u potpunosti ozdravio.

Na pitanje kakav je osećaj vratiti se u Srbiju posle situacije u kojoj je bio na ivici smrti, vlasnik Pink Medija grupe je rekao:

- U prvih petnaestak dana se nije znalo da li ću preživeti. Međutim, ispostavilo se da je gore kod Svetog Petra u čekaonici bila prevelika gužva, tako da je odlučio da me vrati, ne znam iz kojih razloga, videćemo - bio je šaljiv Željko Mitrović.

On je dodao da je posle mesec dana bilo jasno da će oporavak teći kako treba, ali da je po primanju u Bežanijsku kosu bio u izuzetno teškom stanju, jer je njegov organizam ostao bez krvi i da je bio "podgrejan leš”. Željko se zahvalio doktorki Basari, za koju je rekao da je čudotvorac, jer je uspela da ga izleči.

On tvrdi da je zbog situacije u kojoj se našao promenio svoju ličnost, promenio se kao čovek.

- Manje sam tolerantan, a čini mi se da sam postao senzibilniji i osećajniji na opštu ljudsku nesreću. Tako da mislim da ću i svoj život znatno da promenim u odnosu na okolnosti - objasnio je Mitrović.

Željko je tokom lečenja otvoreno iznosio sumnje da je njegova bolest posledica višemesečnog trovanja. Podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica. Iz policije kažu da dokaza još nema.

- Nema nikakve sumnje da sam bio trovan, ja lično nemam nikakvu sumnju, a to su potvrdile i kasnije analize. Ja znam otprilike kada se to desilo, i to su potvrdili lekari kasnije. Trovanje se desilo u drugoj i trećoj nedelji septembra, ali ja to nisam znao odmah. Dva meseca su trajali simptomi, ali to su simptomi jednog umornog i iscrpljenog čoveka. Međutim, situacija se pogoršavala iz dana u dan i negde u decembru, kada sam otišao na Bežanijsku kosu, to je postalo neizdrživo.

Željko je rekao da se trovanje utvrdilo sistemom eliminacije, jer su svi drugi potencijalni uzroci aplastične anemije analizama odbačeni. Tako je demantovao glasine o njegovoj navodnoj bolesti, raku i slično. U pitanju je, sada već bez sumnje, intoksinacija. Zato je Mitrović na klinici ostavio svoju koštanu srž i kosu, kako bi sve to moglo da se dokaže.

Direktor i vlasnik Pinka je dodao i da je svestan teške situacije u kojoj je kompanija Pink bila, ali da je to iza njih i da je sada trenutak da se obračunaju sa onima koji su proteklih meseci "pucali” u njih.

- Dalji planovi su u sklopu sprovođenja reformi koje smo započeli prošle godine, a koji su bili prekinuti mojim odsustvom. započeli smo projekte u Makedoniji i Sloveniji, jer su oni, praktično ostali na pola nedovršeni. Jedan od prioriteta je završetak tih projekata, sređivanje programske šeme u Srbiji, i organizacione i sve druge reforme koje dolaze unutar kompanije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.