Ponavlja se suđenje poreskoj inspektorki zbog primanja mita

Izvor: RTS, 15.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje poreskoj inspektorki zbog primanja mita

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je inspektorka poreske policije Ratka Vranić bila oslobođena optužbi za primanje mita i naložio da joj se suđenje ponovi.
Zbog optužbi da je sredinom 2008. godine kao inspektor Sektora poreske policije za grad Beograd zahtevala 55.000 evra od vlasnika preduzeća da ne bi prijavila utvrđene nepravilnosti u njegovom poslovanju, Ratki Vranić će se ponoviti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suđenje pred Višim sudom u Beogradu.
Od tog iznosa, prema optužnici, primila je 20.000 evra.
Vranićeva se optužnicom tereti da je vršeći kontrolu poslovanja utvrdila da je sa računa preduzeća, čiji je vlasnik sin oštećenog, podizana velika količina gotovog novca - 27 miliona dinara i da se radi o spornim isplatama, koje nije pratila odgovarajuća pisana dokumentacija.
U optužnici se navodi da je tokom aprila 2008. godine bez znanja i naloga odgovornih lica Sektora poreske policije, izvršila kontrolu poslovanja preduzeća uvidom u njihovu poslovnu dokumentaciju.
Zatim, kako se dodaje, sredinom maja od oštećenog zahtevala da joj preda 55.000 evra, da ne bi podnela krivičnu prijavu protiv njegovog sina zbog utaje poreza i da ne bi prosledila nalog za vršenje terenske kontrole za obračun i naplatu poreza tog preduzeća.
Potom je u svom stanu 4. juna od oštećenog primila deo novca, 20.000 evra koji je zadržala za sebe, navodi se u optužnici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.