Pomor ribe na Palićkom jezeru

Izvor: B92, 26.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe na Palićkom jezeru

Palić -- Na Palićkom jezeru ovog vikenda došlo je do masovnog pomora ribe. U letnjim mesecima veliki deo ribne flore u tom jezeru ugine svake godine.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrdila je da je u ponedeljak na jezeru Palić uginula riba, saopštila je danas inspekcija. "Pretpostavlja se da je smanjena količina kiseonika u vodi uzrok uginuća srebrnog karasa težine od 20 do 150 grama, šarana od pola do dva kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugih sitnijih riba", piše u saopštenju.

Navodi se da je juče počelo sakupljanje uginule ribe i njeno odlaganje na sanitarnoj deponiji Javnog preduzeća Palić-Ludaš.

Detaljni uzroci uginuća ribe biće poznati nakon laboratorijske analize, saopštila je Inspekcija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manjak kiseonika uzrok pomora riba na Palićkom jezeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2009

PALIĆ - Najverovatniji uzrok pomora ribe na Palićkom jezeru je smanjena količina kiseonika, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja...Republički inspektori vanrednim inspekcijskim nalazom utvrdili su da je juče došlo do pomora srebrnog karaša, težine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pomor ribe na Palićkom jezeru

Izvor: MySerbia.net, 26.Maj.2009

Na Palićkom jezeru ovog vikenda došlo je do masovnog pomora ribe. U letnjim mesecima veliki deo ribne flore u tom jezeru ugine svake godine. »»

Nastavak na MySerbia.net...

Jezero čeka milost s neba

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2009, 12:37

PALIĆ - Republički inspektor za zaštitu životne sredine i pokrajinski inspektor za vodoprivredu juče su obišli jezero Paslić i konstatovali da je masovni pomor ribe u jezeru posledica nedostatka kiseonika zbog čega se ugušilo skoro tri tone sitnije ribe, ali i krupnijih primeraka šarana i belice...-...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.