Izvor: Politika, 28.Nov.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijska zaseda za napasnika

Vojni policajac se tereti za dva silovanja i šest pokušaja, a priznao je da je nasrnuo na 20 žena

Pripadnik Vojske Srbije, Dejan G. (31), koji je uhapšen u ponedeljak uveče u Beogradu, na mostarskoj petlji, osumnjičen je za dva silovanja i šest pokušaja, navode za naš list u beogradskoj policiji. Ni u jednom slučaju nije reč o klasičnom silovanju ili obljubi. Osumnjičenog je uzbuđivao i najmanji kontakt sa žrtvama, koji je trajao oko 30 sekundi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Dejan G. je, prema informacijama „Politike”, uhapšen u ponedeljak uveče, posle intenzivnog policijskog rada na ovom slučaju. On je „pao u zasedi”, u kojoj su ga skoro mesec dana, danonoćno, „čekali” inspektori beogradskog Odeljenja za suzbijanje seksualnih i krvnih delikata zaduženi za rad na ovom slučaju.

Inspektori na terenu imali su „podršku” kolega, koji su stanje na lokaciji gde se očekivalo da se osumnjičeni pojavi, pratili pomoću kamera. U trenutku kada je uočena osoba koja se „čudno” ponaša, obavešteni su inspektori na terenu i ubrzo ga priveli.

Dejan G. je u prvom trenutku rekao policajcima da nekoga čeka, ali kada su mu inspektori predočili dokaze, on je priznao napade za koje je osumnjičen. Tokom saslušanja u policiji, rekao je da je napao oko 20 žena.

Njegovom saslušanju su, pored nadležnog tužioca, prisustvovali i pripadnici Vojne policije Vojske Srbije. Za sada su dve žrtve prepoznale Dejana G. kao napadača.

Prvi slučaj silovanja za koje se sumnjiči Dejan G. prijavljen je 2010. godine, drugi u oktobru ove godine. Prošle godine, prijavljen je jedan pokušaj, a u toku ove godine bilo je pet pokušaja silovanja. Osumnjičeni je, nezavisno od doba dana, godina i izgleda žena, žrtve sačekivao na Mostarskoj petlji, na drugom nivou, sa strane BIP-a, ispod tramvajske stanice. Prvi njegov korak bilo je osmatranje stanice i čekanje da li će neka žena da krene putem gde je on čekao. Kada bi spazio žrtvu, prikriveno je gledao da li još neko nailazi. Kada je bio uveren da nema nikog, prilazio je ženama, pokušavao da ih zagrli, otkopčavao pantalone i terao ih na kontakt. Najveći broj njih je uspeo da se otrgne iz „zagrljaja” i pobegne, a među njima je bila i policajka iz stanice Savski venac.

Dejan G. će iz policijskog pritvora u toku današnjeg dana biti izveden pred nadležnog istražnog sudiju na saslušanje. Osumnjičeni je rodom iz Bele Crkve, zaposlen u Vojnoj policiji, oženjen je i otac dvoje dece. Njegove kolege su inspektorima rekle da nikada nisu ništa neobično uočile u njegovom ponašanju.

D. Vukosavljević

objavljeno: 29.11.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.