Policija traga za novcem od prodaje dijazepama iz Galenike

Izvor: Studio B, 14.Jun.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traga za novcem od prodaje dijazepama iz Galenike

Policija istražuje kome je uplaćen novac od ilegalne prodaje sedam kilograma opojne droge dijazepam iz "Galenike", ali i gde je završilo još 160 kilograma ove supstance koja nedostaje, piše beogradski dnevni list "Kurir".

Zbog neprijavljivanja manjka ove supstance u državnoj fabrici lekova nedavno je privedena Dragana Kosić, načelnica Odeljenja za opojne droge i prekursore u Ministarstvu zdravlja.

Kako navodi "Kurir", istraga će ići u pravcu gde je završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << novac, ali i gde je prodata roba.

"Ispitaće se gde je završio novac od prodaje. Da li je uplaćen na račune bivših rukovodilaca "Galenike" koji su uhapšeni zbog malverzacija u poslovanju ove fabrike lekova ili je završio na računima određenih stranaka ili privatnih lica u inostranstvu. Istražiće se i da li je bila u vezi sa privedenim funkcionerima "Galenike" - bivšim direktorom Nenadom Ognjenovićem i predsednikom Upravnog odbora Dejanom Backovićem", rekao je neimenovani sagovornik "Kurira" koji je upoznat sa detaljima istrage.

Kosićeva nije prijavila ni manjak od 160 kilograma dijazepama što su utvrdili inspektori 2010. i tako je "Galenici" omogućila da izbegne sankcije predviđene Zakonom o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Ona je, kako je saopštilo ministarstvo unutrašnjih poslova, uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Kosićeva je, kako se navodi, inspektorima za opojne droge i prekursore naredila da, suprotno odredbama zakona, ne sačine zapisnik o privremenom izvozu sedam kilograma dijazepama, bez dozvole ministarstva.

Inspektorima je, kako je saopšteno, naredila i da ne podnose prijavu za ovaj privredni prestup.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.