Pokrenuta istraga zbog zloupotreba u Robnim rezervama

Izvor: Studio B, 11.Dec.2014, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga zbog zloupotreba u Robnim rezervama

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv četvoro osumnjičenih da su da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara i predložilo sudu da im odredi pritvor.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je protiv svih osumnjičenih doneta naredba za pokretanje istrage zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Sudiji za prethodni postupak podnet je predlog da im odredi pritvor radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, naveo je tužilac.

Istraga je pokrenuta protiv direktora privrednog društva "Mili mlin" iz Velikog Gradišta Jasmine Furundžić, bivše načelnice Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave opštine Veliko Gradište Zorice Dragutinović, kontrolora u "Jugoinspektu" AD Beograd Vlastimra Stankovića, i Miomira Paunovića iz Beograda, načelnika Odeljenja za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Sumnja se da je Furundžićeva od 2008. do 2013. godine prisvojila više od 10.000 tona merkantilne pšenice u vrednosti od preko 245 miliona dinara, koja joj je bila poverena na skladištenje.

Pored toga, u krivičnoj prijavi se navodi da je neosnovano naplatila i više od 25 miliona dinara po osnovu pružanja usluge skladištenja za robu koju nije imala na zalihama, a da su joj u tome pomogli Dragutinovićeva i Stanković.

Paunoviću se krivičnom prijavom stavlja na teret da je neosnovano vršio plaćanje usluge skladištenja nakon utvrđivanja manjka što je, prema rečima Radisavljevića, podrazumevalo njegovu obavezu da obustavi dalja plaćanja i skladištenje robe u skladištu "Mili mlin".

Na ovaj način osumnjičeni su preduzeću "Mili mlin" pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 270 miliona dinara, za koliko su oštetili Republičku direkciju za robne rezerve, navodi se u saospstenju policije koje je stiglo jutros. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.