Izvor: B92, 08.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo od prangije

Novi Sad -- Đorđe P. poginuo u subotu uveče dok je u šupi punio tzv. top-prangiju, jaku pirotehničku napravu.

Kako su javili novosadski mediji, dežurni istražni sudija Svetimir Popović rekao je da je do smrti došlo kada je prangija eksplodirala dok ju je čovek punio barutom.

Đorđe P. nađen je mrtav, s teškim povredama ispod pazuha.

Portparol novosadske policije Stevan Krstić je za Radio 021 rekao da je do 31. decembra zaplenjeno oko 60.000 petardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugih pirotehničkih sprava. Kristić je apelovao na građane da pravilno koriste pirotehniku i da je nabavljaju samo u registrovanim radnjama.

Svake godine u vreme novogodišnjih i božićnih praznika mediji su puni izveštaja o nezgodama, povređivanjima i smrtnim ishodima zbog upotrebe petardi, zapaljivih materijala i vatrenog oružja. Lekari, pripadnici policije, pa i javne ličnosti često pozivaju na oprez, ali i pored toga svake godine i deca i odrasli stradaju zbog neoprezne upotrebe eksplozivnih naprava ili oružja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.