Ponedeljak, 08.01.2007.

11:38

Poginuo od prangije

Đorđe P. poginuo u subotu uveče dok je u šupi punio tzv. top-prangiju, jaku pirotehničku napravu.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Kako su javili novosadski mediji, dežurni istražni sudija Svetimir Popović rekao je da je do smrti došlo kada je prangija eksplodirala dok ju je čovek punio barutom.

Đorđe P. nađen je mrtav, s teškim povredama ispod pazuha.

Portparol novosadske policije Stevan Krstić je za Radio 021 rekao da je do 31. decembra zaplenjeno oko 60.000 petardi i drugih pirotehničkih sprava. Kristić je apelovao na građane da pravilno koriste pirotehniku i da je nabavljaju samo u registrovanim radnjama.

Svake godine u vreme novogodišnjih i božićnih praznika mediji su puni izveštaja o nezgodama, povređivanjima i smrtnim ishodima zbog upotrebe petardi, zapaljivih materijala i vatrenog oružja. Lekari, pripadnici policije, pa i javne ličnosti često pozivaju na oprez, ali i pored toga svake godine i deca i odrasli stradaju zbog neoprezne upotrebe eksplozivnih naprava ili oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: