Podignuta optužnica protiv braće Karić i saradnika

Izvor: Studio B, 18.Sep.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv braće Karić i saradnika

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Bogoljuba i Sretena Karića i još 14 lica zbog više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja kojima su naneli štetu Srbiji od oko 60 miliona evra.

Optuženi su, kako je naveo portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić, zloupotrebom službenog položaja pribavili korist preduzećima BK grupacije, a time i porodici Karić i drugim licima, čime su naneli štetu Srbiji od više milijardi dinara, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << oko 60 miliona evra.

Prema rečima Zorića, optuženima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja od 1998. godine, kada je osnovano preduzeće Mobtel, pa sve do 2005. godine.

Oni su optuženi da su, kao odgovorna lica u tom preduzeću i drugim preduzećima BK grupacije, koja su činila preduzeća u privatnom vlasništvu porodice Karić, zloupotrebom službenog položaja zaključivali ugovore odnosno pravne poslove skoro isključivo sa preduzećima iz BK grupacije koji su bili štetni po preduzeće Mobtel, a sa mim tim i za državu kao jednog od suvlasnika Mobtela, naveo je Zorić.

Okrivljeni Bogoljub i Sreten Karić se od samog početka postupka nalaze se u bekstvu i njima će se suditi u odsustvu, rekao je Zorić.
Pogledaj vesti o: Bogoljub Karić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mobtel o vratu Bogoljuba Karića

Izvor: Mondo, 18.Sep.2010

Bogoljub i Sreten Karić sa saradnicima terete se da su za 60 miliona evra oštetili "Mobtel" od 1998. do 2005.

Nastavak na Mondo...

Optužnica protiv braće Karić

Izvor: RTS, 18.Sep.2010

Zbog sumnje da su oštetili kompaniju "Mobtel" za više od 60 miliona evra, podignuta optužnica protiv Bogoljuba i Sretena Karića, kao i još 14 osoba. Moguće oduzimanje imovine, ukoliko se utvrdi da Karićev kapital nije legalno stečen, navela ministarka pravde. ...

Nastavak na RTS...

Karićima zbog zloupotreba preti kazna od 12 godina zatvora?

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Sep.2010

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Bogoljuba Karića i još 15 osumnjičenih. Kako je juče rečeno Tanjugu u tužilaštvu, pored Bogoljuba Karića optužnicom je obuhvaćen i njegov brat Sreten Karić, a obojica se još od 2006. godine nalaze u bekstvu i za njima je...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Podignuta optužnica protiv braće Karić

Izvor: Capital.ba, 18.Sep.2010

BEOGRAD, Tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Bogoljuba i Sretena Karića i još 14 osoba, koji se terete da su od 1998. do 2005. godine iz 'Mobtela' prebacili više od 60 miliona evra na preduzeća 'BK grupe' i privatne račune, saznaje 'Blic'. U optužnici se navodi da su novac prebacivali...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.