Počinje isplata zaostalih zarada bivšim radnicima Prve iskre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje isplata zaostalih zarada bivšim radnicima "Prve iskre"

Isplata novčane nadoknade na ime manje isplaćenih zarada bivšim radnicima "Prve Iskre" u Bariču, počela je danas, saopšteno je iz gradske opštine Obrenovac.

Prodajom viška opreme pogona "Prve iskre" na javnom tenderu na poseban račun inkasirano je 106 miliona dinara, koji će biti proporcionalno podeljeni bivšim radnicima "Prve iskre".

Isplata zaostalih zarada obaviće se preko ekspozitura pošte u Obrenovcu ili Srbiji, kao dokaz radnici će podnositi ličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kartu, a rodbini preminulih radnika poštari će donositi novac na kućne adrese.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je zadovoljan rezultatom velikog posla koji je prethodio isplati zaostalih zarada.

On je, kako se navodi u saopštenju, rekao da bitka za rehabilitaciju prostora "Prve Iskre" u Bariču, samog postrojenja i radnika traje već nekoliko godina.

"Krenuli smo sa čišćenjem terena, a nakon toga i sa uklanjanjem najopasnijeg otpada. Posle toga smo dobili novog investitora, a poslednji korak u celom tom procesu jeste i isplata zaostalih zarada bišim radnicima 'Prve Iskre'", rekao je Čučković.

Čučković je rekao da će, posle godina propadanja, neka nova deca iz Obrenovca imati šansu da rade u Prvoj iskri u Bariču.

"Ja sam ubeđen da će u narednim decenijama na mestu 'Prve iskre' u Bariču, s obzirom na kvalitet investitora i fabrike za automobilske delove koja se tamo pravi, nastati mesto gde će generacije stvarati novu vrednost za Obrenovčane, a bivši radnici koji su u radnoj snazi imati šansu da se zaposle", naveo je Čučković.

On je dodao da su prvi put u istoriji isplaćene zaostale zarade radnicima, na istom mestu će biti nova fabrika, dok građani Obrenovca neće u svojoj najbližoj okolini imati 1.000 tona najopasnijeg otpada.

Čučković je podsetio da je Vlada Srbije za proces čišćenja i uklanjanja starih objekata opredelila 270 miliona dinara i 21 milion evra za podsticaj za izgradnju ove fabrike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.