Početkom novembra završne reči na suđenju Vladimiru Šaranoviću

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početkom novembra završne reči na suđenju Vladimiru Šaranoviću

Završne reči na suđenju Vladimiru Šaranoviću povodom optužbi za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine, zakazane su za 4. novembar, pošto je danas okončan dokazni postupak pred Višim sudom u Beogradu.
Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.
Ovaj slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Vladimirovog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rođaka iz Crne Gore Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine.
Slobodanu Šaranoviću ubijeni beogradski advokat vodio je poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.
Vladimir je svojevremeno je bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.
Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi", a koje je napisao Slobodan Šaranović.
Vladimir Šaranović je na početku suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.
On je priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.
Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane, negirala je krivično delo za koje se tereti - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2017. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.
Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.
Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ODLOŽENO SUĐENJE ŠARANOVIĆU Završnica suđenja za ubistvo advokata zakazana za novembar

Izvor: Blic, 08.Okt.2019

Završne reči na suđenju Vladimiru Šaranoviću povodom optužbi za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine, zakazane su za 4. novembar, pošto je danas okončan dokazni postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.