Počela manifestacija Sunčana jesen života

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela manifestacija Sunčana jesen života

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević večeras je otvorio manifestaciju Sunčana jesen života kojom je obeležen Međunarodni dan starijih osoba, a koju je organizovao Gerontološki centar Novi Sad pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, odnosno Uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

Čestitajući svim sugrađanima treće životne dobi Međunarodni dan starijih osoba, Vučević je rekao da je počastvovan što je gost manifestacije koja se 25 godina održava u Novom Sadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Oktobar je mesec kada se realizuju brojne aktivnosti posvećene najstarijim Novosađanima. Na taj način ukazujemo posebnu pažnju onima koji su dali veliki doprinos ovom gradu i ovoj državi", rekao je Vučević novinarima.

On je kazao da je Grad Novi Sad osnovao Kancelariju za stare, kako bi na najbolji način bilo odgovoreno njihovim potrebama i da Grad ima dobru saradnju sa udruženjima penzionera u Novom Sadu, te da Gerontološki centar ima punu podršku gradske administracije za sve aktivnosti na poboljšanju uslova života za stare.

Direktor Gerontološkog centra Dragan Milošević je istakao da je ovo prvi put da gradonačelnik Novog Sada prisustvuje otvaranju "Sunčane jeseni života".

"U Novom Sadu postoji 16 klubova za stara lica, a na dobrom smo putu da uz podršku Grada, u 2016. otvorimo još jedan na Novom naselju. Ovogodišnji program Manifestacije podrazumeva kulturno-umetničke i muzičke sadržaje, takmičenja u šahu, pikadu, posete kulturno-umetničkih društava, članica Kola srpskih sestara Eparhije bačke, kao i stanovnika Dečjeg sela", rekao je Milošević.

On je istakao da će na kraju manifestacije "Sunčana jesen života" 30. oktobra biti proglašeni najbolji učesnici, koje očekuje autobus iznenađenja početkom novembra.

Program manifestacije "Sunčana jesen života" predviđa 125 aktivnosti kojima su obuhvaćeni penzioneri i stariji građani Novog Sada, a odvijaće se u objektima Gerontološkog centra.

(Kraj) nć/sn

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.