Dan penzionera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan penzionera

U Srbiji više od 11 hiljada ljudi starijih od 65 godina prima socijalnu pomoć, a gotovo pola miliona starih osoba ima minimalnu penziju.

To ipak nije sprečilo Novosađane iz klubova penzionera da današnji datum, međunarodni dan starijih osoba, iskoriste da spoje lepo i korisno – da se druže i provere zdravlje.

Članovi novosadskih klubova za stare i odrasle, Međunarodni dan starijih osoba obeležili su u centru grada, u okviru manifestacije "Sunčana jesen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << života", koju organizuje Gerontološki centar ,,Novi Sad". Kako kažu, svi delimo iste probleme.

Na Trgu slobode prikazani su i radovi čiji su autori članovi tih klubova, a svi zainteresovani mogli su da provere svoje zdravlje – mereći krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

U proceni kada se osoba smatra starom treba biti fleksibilan, ali postoje administrativne definicije starosti, objašnjava doktorka Vesna Katić.

Među najvećim problemima starijih osoba u Srbiji su: diskriminacija, siromaštvo, nasilje i zlostavljanje. Međunarodni dan starijh osoba obeležava se s ciljem da se istakne važnost životnog okruženja koje se može prilagoditi svim ljudima u tzv. trećem dobu.


Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela manifestacija Sunčana jesen života

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2015

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević večeras je otvorio manifestaciju Sunčana jesen života kojom je obeležen Međunarodni dan starijih osoba, a koju je organizovao Gerontološki centar Novi Sad pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, odnosno Uprave za socijalnu i dečju zaštitu...Čestitajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.