Planirali ubistva kamiondžija i otmicu skupog tovara

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planirali ubistva kamiondžija i otmicu skupog tovara

Tužilaštvo za organizovni kriminal saopštilo je danas da vodi predistražni postupak protiv osam članova organizovane kriminalne grupe za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili više krivičnih dela ubistvo i razbojništvo na teritoriji Srbije i u inostranstvu.

Tužilac Miljko Radisavljević naveo je u pisanoj izjavi da je beogradska Uprava kriminalističke policije juče uhapsila sedam članova te organizovane kriminalne grupe.

"Prilikom pretresa kuća, stanova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i drugih objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena je veća količina municije, vatrenog oružja, bombi i drugih eksplozivnih materija", rekao je Radosavljević.

Članovi kriminalne grupe su sa teritorije Subotice, Sombora, Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Zrenjanina i Čačka. Kako nezvanično saznaje "Blic" uhapšeni su planirali ubistva vozača kamiona koji su prevozili aluminijum. Ubistva kamiondžija su trebalo da budu izvedena van teritorije Srbije, a osumnjičeni su planirali da potom ukradu kamione s vrednom robom.

Kako je naveo, prve podatke o aktivnostima te kriminalne organizacije Tužilaštvo je dobilo od Bezbednosno-informativne agencije, a "podaci su u nastavku zajedničkih aktivnosti verifikovani i prikupljenim dokazima".

Policija je saslušala osumnjičene, a posle toga je, po odobrenju Tužilaštva, donela naredbu o njihovom zadržavanju. Osumnjičeni će u toku dana biti saslušan u Tužilaštvo za organizovani kriminal, posle čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.