Izvor: CrnaHronika.rs, 08.Feb.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedofil bludničio pred devojčicama

Nišlija Slobodan K. (35) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo seksualnog uznemiravanja dece, saopštila je niška Policijska uprava.Kako je Pressu potvrđeno u Osnovnom sudu u Nišu, Slobodan se sumnjiči da je 3. februara oko 19 časova seksualno uznemiravao dve devojčice, sestre stare deset i dvanaest godina, koje su se sankale ispred zgrade u Gornjomatejevačkoj ulici.On je naočigled dece svukao pantalone i masturbirao, a kada su devojčice počele da beže i pokrivaju oči rukama, trčao je za njima i pokazivao im polni organ. Slobodan, inače oženjen i otac dvoje dece, pre četiri godine je zbog sličnog krivičnog dela osuđen u Leskovcu, a iz zatvora je izašao početkom 2010. godine.
Istražni sudija Osnovnog suda osumnjičenom je odredio pritvor do osam dana.
Skine se čim ugleda decu
Kako Press saznaje u izvorima bliskim istrazi, Slobodan je delo priznao, a pravdao se da ima neodoljivu potrebu da se svuče kad god vidi devojčice. Kako je Pressu potvrđeno u Višem sudu u Leskovcu, on je jula 2004. godine nad jednom maloletnicom izvršio krivično delo obljube ili protivprirodni blud sa licem koje nije navršilo 14 godina i tom prilikom ju je lakše povredio. Okružni sud u Leskovcu zbog ovog dela osudio ga je na četiri i po godine zatvora, ali je Vrhovni sud odlučujući po žalbi kaznu umanjio na tri godine. Zatvorsku kaznu izdržao je u niškom Kazneno-popravnom zavodu.
- Kako je ta osoba već osuđivana za istovrsno krivično delo, postoji opasnost da će ga ponoviti, pa je zbog toga odlučeno da bude zadržan u pritvoru. Tužilaštvo je podnelo predlog za sprovođenje istražnih radnji protiv njega, a očekujemo da će optužni predlog biti podnet već u petak. Takođe, zatražićemo i njegovo psihijatrijsko veštačenje kako bismo utvrdili da li je on svestan svojih radnji i njihovih posledica - kazao je za Press Miodrag Grujović, portparol Osnovnog suda u Nišu.
Majka napadnutih devojčica kaže da su one prestravljene i da ne uspeva da ih smiri, iako znaju da je njihov napadač uhapšen.
- Gledala sam decu sa terase kako se sankaju, ali nikog sumnjivog nisam primetila. Odjednom je ćerka utrčala u stan vičući da je neki čovek skinuo pantalone. Mislila sam da se radi o nekoj pijanici, ni slutila nisam šta im se desilo. Muž je odmah istrčao na ulicu, pozvali smo policiju i, kako čujem, taj čovek je uhapšen. Međutim, moja deca su veoma potresena, spavam sa njima u sobi kako bih ih umirila. Strašno je da im se tako nešto desi, i to ispred kuće. Nisam htela da se zaposlim da bih se brinula o njima, a eto šta ih je snašlo, i to tamo gde smo se najmanje nadali - kaže ova žena.
Za delo nedozvoljenih polnih radnji Slobodanu preti zatvorska kazna u trajanju od šest meseci do pet godina. Međutim, ukoliko se bude utvrdilo da je delo izvršio u stanju neuračunljivosti, biće mu izrečena mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.
Dragana Kocić, Niš
Izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.