Pastor: U pokrajinskoj vladi smo unutrašnji neprijatelj

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: U pokrajinskoj vladi smo unutrašnji neprijatelj

"Premijer Aleksandar Vučić nije nas nikad uslovljavao da budemo opozicija u Vojvodini ako želimo da smo deo većine na republičkom nivou, ali smo unutar pokrajinske vlade doživljavani kao unutrašnji neprijatelj", kaže predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i predsednik pokrajinske Skupštine Ištvan Pastor.

Pastor je, za današnji Istinomer, rekao da je, zbog odnosa sa Srpskom naprednom strankom(SNS) na republičkom nivou, stranka u protekom periodu često doživljavana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kao unutrašnji neprijatelj i petokolonaš u pokrajinskoj vladi i unutar parlamentarne većine u Vojvodini.

"Na žalost, često smo bili očevici primene principa 'ko nije sa mnom, taj je sigurno protiv mene'", rekao je Pastor, navodeći da taj princip nije dobar, naročito ne u ovakvim političkim okolnostima i okvirima u kojima danas živimo u Srbiji.

"Moram da kažem da od strane predsednika SNS Vučića takvo uslovljavanje nikada nije postojalo, nikad nije rečeno ako hoćete da budete deo parlamentarne većine na republičkom nivou, morate da budete opozicija na pokrajinskom nivou", naglasio je Pastor.

Kao suprotan primer, Pastor ističe da je u Novom Sadu u proteklih oko pola godine u više navrata doživljavao izraz nepoverenja, "u smislu da je SVM neki nepouzdan, nesiguran partner", zbog čega je bilo dosta napetosti.

Pastor kaže da je u proteklom periodu bilo niz pitanja oko kojih je postojalo političko sukobljavanje između onih koji čine parlamentarnu većinu u Vojvodini, odnosno pokrajinsku vladu.

U proteklih otprilike dva meseca, ta pitanja su na neki način otvorena u međusobnom razgovoru iza zatvorenih vrata i mislim da su se stvari na neki način konsolidovale, kaže Pastor, navodeći da se radi o pitanjima koja su pritiskala unutrašnje odnose. "Dogovorili smo se da o detaljima ne govorimo. Kada okončamo razgovore, a nadam se da će to biti u narednih desetak dana, izaći će se pred javnost i izneti o čemu smo razgovarali i do kakvih smo dogovora došli", objasnio je Pastor.

On očekuje da će na predstojećoj Izbornoj skupštini SVM 25. aprila biti kandidovan za predsednika stranke, a ukoliko se to desi, najverovatnije će prihvatiti kandidaturu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.