Pančevački most ponovo otvoren za saobraćaj

Izvor: Blic, Beta, Tanjug, 01.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevački most ponovo otvoren za saobraćaj

Više hiljada građana juče je izgubilo najmanje po sat vremena na ulicama, sa obe strane Pančevačkog mosta, jer je zbog dojave o postavljenoj bombi saobraćaj preko reke bio zaustavljen. Nakon što su kontradiverzione ekipe MUP izvršile pregled mosta i utvrdile da je reč o lažnoj dojavi, saobraćaj je pušten u oba smera.

Saobraćaj na Pančevačkom mostu bio je već jednom zaustavljen u januaru ove godine, kad je desetogodišnji Marko T. u igri prijavio policiji da je postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bomba na prelazu preko reke.

- Ovo je strašno, živim u Kotežu i moram da pređem most. Mi koji živimo sa druge strane mosta nemamo altrenativu jer ne postoji drugi način da se pređe reka sa ove strane grada. Neki bolesni manijak odlučio je da se zabavlja tako što će da maltretira sav ovaj narod – nervozno priča Milena Popović iz Koteža.

Dok je kontradiverziona ekipa pregledala most, čija je dužina dva kilometra, ljudi su se okupljali sa obe strane i pitali se šta se dešava, a kolone vozila bile su kilometrima dugačke. Kad je utvrđeno da je reč o lažnoj dojavi blindirana vozila KD ekipe napustila su most i saobraćaj je pušten. U momentu puštanja saobraćaja bilo je neizvesno da li će doći do novih sudara, jer su već nervozni i uspaničeni vozači počeli da se utrkuju ko će brže stići na čelo kolone i izvući se iz gužve.

- Trebalo nam je tri sata da saobraćaj vratimo u normalu. Zbog ovakvih stvari GSP „Beograd", kao i čitav grad, trpe strašno velike posledice. Zajedno sa privatnim prevoznicima, ukupna šteta koju je pretrpeo gradski javni prevoz je više od miulion dinara – rekao je za „Blic" Radoslav Nikolić, direktor GSP „Beograd".

Na meti lažnih dojava o postavljenoj bombi najčešće je bila Palata pravde, što je uzrokovalo da čak šest puta od početka godine ova zgrada bude evakuisana. Sudija Miodrag Majić, predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu, kaže da oni koji lažno prijavljuju da su podmetnuli eksploziv i ne očekuju da budu uhvaćeni, a ako bi više njih ipak bilo uhapšeno i osuđeno, onda bi se možda i broj lažnih dojava smanjio.

Hronologija lažnih dojava

Na teritoriji Beograda do septembra tekuće godine bilo je 117 lažnih dojava o podmetnutim bombama, zbog čega je uhapšeno 18 osoba.

FEBRUAR 2009: osuđen Dragan Zorić na maksimalnu zatvorsku kaznu zbog lažne dojave da je na Brankovom mostu postavljena bomba.

APRIL 2009: uhapšen sudija Opštinskog suda u Bujanovcu Zoran K. zbog sumnje da je više puta pozivao dežurnu službu beogradske policije i lažno prijavljivao postavljene bombe.

SEPTEMBAR 2009: uhapšen Davor Zarač zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u Urgentnom centru.

Digitalne centrale

Bora Banjac, nekadašnji načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, kaže za „Blic" da bi se počinioci ovakvih dela lakše otkrivali, kad bi sve institucije imale nove digitalne centrale, koje imaju mogućnost da registruju sve odlazne i dolazne pozive.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.