PRITVOR ZA GAZDE: Prevarom do subvencija i štete po budžet Srbije od 300.000 dinara

Izvor: Kurir, 12.Nov.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRITVOR ZA GAZDE: Prevarom do subvencija i štete po budžet Srbije od 300.000 dinara

SOMBOR - Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su malverzacijama oko dobijanja subvencija za poljoprivredna gazdinstva oštetile budžet Republike Srbije za oko tri miliona i 300.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Troje vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u okolini Sombora,  A. F (1962), B. B. (1971) i M. D. (1984), terete se da su lažnim prikazivanjem činjenica, korišćenjem falsifikovanih ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neosnovano ostvarili subvencije.

Protiv njih su podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Krivična prijava podneta je i protiv službenika jedne mesne kancelarije D. Đ. (1956), osumnjičenog da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on overavao falsifikovane ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta na osnovu kojih je ostvareno pravo na subvencije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su privedeni zameniku višeg javnog tužioca u Somboru.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni zbog malverzacija

Izvor: Akter, 12.Nov.2015

Pripadnici somborske policije uhapsili su četiri osobe zbog toga što su malverzacijama sa subvencijama za poljoprivredna gazdinstva oštetili budžet Srbije za oko 3,3 miliona dinara, saopšteno je danas..Troje vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u okolini Sombora, A.F. (53), B.B. (44)...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.