PRETNJE PAJTIĆU  Ikraševu pritvor 30 dana da ne bi uticao na svedoke

Izvor: Blic, 17.Avg.2015, 06:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETNJE PAJTIĆU Ikraševu pritvor 30 dana da ne bi uticao na svedoke

Goranu Ikraševu (37), osumnjičenom da je ispisivao grafite mržnje, tužilaštvo u Novom Sadu odredilo je pritvor od 30 dana.

Ikrašev, dugogodišnji član Demokratske stranke, osumnjičen je da je pisao preteće grafite „Smrt Pajtiću“ upućene predsedniku pokrajinske vlade i lideru DS Bojanu Pajtiću.

- Uložimo žalbu jer je pritvor neosnovano određen. Navodno, zbog uticaja na svedoke, a Ikrašev je u policiji na ispitivanju bio i u sredu i u četvrtak pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kraju priveden u petak. Da je hteo da utiče na svedoke, imao je dovoljno vremena da to učini – izjavio je njegov advokat Nikola Šijan.

On je odbacio tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti svog klijenta sa pretećim porukama.

Bojan Pajtić nije želeo da komentariše određivanje pritvora Ikraševu uz obrazloženje da ne želi da to ispadne lični odnos između njih dvojice. Naveo je da će se o svemu izjasniti stranka. Graftiti mržnje upućeni lideru DS pojavili su se 6. avgusta u Dunavskom parku, a radnici “Zelenila” su ih prekrečili istog dana.

SNS: Režiran napad na Pajtića

Srpska napredna stranka poručila je juče Demokratskoj stranci da su se prvo obrukali i osramotili režiranjem napada na svog šefa i šefa režima u Vojvodini, Bojana Pajtića, a zatim i pritiscima na nezavisne državne organe koji su radili svoj posao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.