POMEN ŽRTVAMA POKOLJA Sirene u Žitištu za počast ubijenima

Izvor: Blic, 08.Jul.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMEN ŽRTVAMA POKOLJA Sirene u Žitištu za počast ubijenima

Danas u 12 časova u svim naseljenim mestima opštine Žitište oglasile su se sirene u pomen žrtvama masakra od 2. jula, u kojem je stradalo petoro žitelja ove srednjobanatske opštine od ruke Siniše Zlatića.

- Dobili smo odobrenje od MUP da na ovaj način odamo počast nevinim žrtvama strašnog zločina. Porodice stradalih će, uz zahtev za poštovanje privatnosti, poštujući običaje obeležiti sedam dana od stradanja svojih najmilijih - kaže predsednik opštine Žitište >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mitar Vučurević.

On podseća da je otvoren i namenski račun za pomoć i podršku žrtvama masakra.

Opština je porodicama poginulih dodelila pomoć od po 50.000 dinara.

- To je samo prva reakcija a mi ćemo sve učiniti da pomognemo i porodicama smrtno stradalih i ranjenih u ovom tragičnom događaju - napominje Vučurević.

Pomahnitali Siniša Zlatić je prošle subote, sat i po posle ponoći, u kafiću „Makijato“ tokom manifestacije „Pile fest“ hicima iz automatske puške ubio suprugu od koje se rastavio Dijanu Zlatić (30), Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Vladimira Kosovića (34) i Jovanu Popović (20).

Pročitajte još:

U pucnjavi su ranjene još 22 osobe. Motiv ovog masakra je Zlatićeva ljubomora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sirene u Žitištu za ubijene u masakru

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2016, 10:27

U svim mestima opštine Žitište danas u podne oglasiće se sirene u pomen žrtvama masakra od 2. jula, kada je ubijeno petoro žitelja ove opštine, a više od 20 je ranjeno...- Dobili smo odobrenje od MUP-a da na ovaj način odamo počast nevinim žrtvama strašnog zločina - kaže predsednik opštine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.