Otvorena nova crpna stanica Kula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nova crpna stanica Kula

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pustio je danas u rad crpnu stanicu Kula, regionalni podsistem za navodnjavanje "Kula - Mali Iđoš".

"Ovaj podsistem jedan je od 11 projekata koji smo završili, i u narednom periodu nastavićemo ovaj posao jer imamo jasan cilј povećan obuhvat polјoprivrednog zemlјišta pod sistemima za navodnjavanje", istakao je predsednik Mirović.

Ovo je veliki posao, dodao je on, ali pokazali smo odgovornost, želimo da promenimo sliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti vodosnabdevanja jer je to sistem koji mora da se održava i u koji mora da se ulaže i investira.

Direktor „JVP Vode Vojvodine" Slavko Vrndžić kazao je ovom prilikom će podsistem "Kula - Mali Iđoš" biti osposoblјen da obezbedi navodnjavanje 11.500 hektara polјoprivrednog zemlјišta na područjima opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš i Bačka Topola.

Današnjem događaju prisustvovao je i pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Puštena u rad nova crpna stanica u Kuli, navodnjavanje za 11.000 ha

Izvor: B92, 17.Nov.2018

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović je u Kuli otvorio novu crpnu stanicu, regionalni podsistem za navodnjavanje "Kula - Mali Iđoš"...Na otvaranju, on je rekao da "ovde, u zoni Kule, na Telečkoj visorovni, JVP Vode Vojvodine izvodi velike investicije u okviru projekta rekonstrukcije sistema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.