Puštena u rad nova crpna stanica u Kuli, navodnjavanje za 11.000 ha

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović je u Kuli otvorio novu crpnu stanicu, regionalni podsistem za navodnjavanje "Kula - Mali Iđoš".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.11.2018.

14:27

Puštena u rad nova crpna stanica u Kuli, navodnjavanje za 11.000 ha
(Foto: Thinkstock)

Na otvaranju, on je rekao da "ovde, u zoni Kule, na Telečkoj visorovni, JVP Vode Vojvodine izvodi velike investicije u okviru projekta rekonstrukcije sistema za navodnjavanje u Vojvodini".

"U narednom periodu nastavićemo ovaj posao, jer imamo i povećan obim poljoprivrednog zemljišta", istakao je Mirović i dodao: "Puno radimo da promenimo sliku u ovoj oblasti. To je sistem koji treba da se održava i investira i ovo je primer politike koja je odgovorna".

Otvaranju crpne stanice prisustvovao je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu i vodoprivredu Vuk Radojević, koji je rekao da je strateška odluka pokrajinske vlade ulaganje u sisteme i podsisteme za navodnjavanje i da se očekuje da se do kraja 2020. godine omogući dovod vode na preko 120.000 hektara".

Direktor JVP Vode Vojvodine Slavko Vrndžić rekao je će podsistem "Kula - Mali Iđoš" moći da obezbedi navodnjavanje više od 11.000 hektara poljoprivrednog zemljišta na području opštine Kula, Mali iđoš i Topola.

"Sledi novi projekat vredan 3,6 miliona evra, za produžavanje ovog kanala do akumulacije Mali Iđoš i dalje", najavio je Vrndžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: