Otmičari devojčice državljani Francuske

Izvor: Politika, 13.Mar.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari devojčice državljani Francuske

Dvogodišnja devojčica, oteta ranije danas u Beogradu, pronađena je prilikom hapšenja otmičara na naplatnoj rampi kod Šimanovaca, na auto-putu Beograd-Šid, nezvanično saznaje „Politika”. Otmica je izvršena u ranim podnevnim časovima u Ulici braće Jerković kada su, kako se moglo čuti na licu mesta, otmičari - muškarac i žena, presreli devojčicu i njenu majku. Majku su odgurnuli, dete uneli u kola i pobegli, sada je jasno, prema obližnjem auto-putu.  

MUP Srbije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odmah reagovao, pokrenuta je akcija „Vihor” – potraga od strane svih policijskih snaga na terenu. Tražio se sivi „be-em-ve” serije 5, najverovatnije rumunskih registarskih oznaka. Odmah je izdato saopštenje koje je objavila i „Politika onlajn”, građani su pozvani da policiji jave ako primete pomenuto vozilo.

Dok je još trajao uviđaj na mestu otmice, policijaci koji su kontrolisali naplatnu stanicu kod Šimanovaca uspeli su da zaustave traženi automobil čiji vozač je, prema raspoloživim nezvaničnim podacima, pokušao da probije rampu. Slikali su devojčicu i poslali fotografiju kolegama koji su se nalazili sa roditeljima, koji su potvrdili njen identitet.

Utvrđuju se motivi otmice.

----------------------------------------------------------------------

MUP: Uhapšeni su državljani Francuske

Efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšena su tri državljana Republike Francuske zbog postojanja osnova sumnje da su danas u beogradskoj opštini Voždovac, u Ulici braće Jerkovića, oteli dvogodišnju devojčicu, saopštio je MUP Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično trgovina ljudima uhapšeni su M. S. (1969), S. A. G (1965) i Š. E. K (1989). Nakon sveobuhvatne i opsežne akcije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova osumnjičeni su uhapšeni oko 15 časova na području Sremske Mitrovice.

Devojčica je pronađena bez povreda i vraćena roditeljima, a osumnjičeni će biti privedeni,  uz krivičnu prijavu, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

 -------------------------------------------------------------------

Stefanović: Policija brzo reagovala

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je brzom i efikasnom akcijom policije devojčica spasena i da su otmičari uhapšeni.

„Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije. Brzo smo reagovali. Saobraćajna policija uočila je vozilo na auto putu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica“, objasnio je Stefanović.

On je istakao da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, kao i da je na sreću, dete nepovređeno.

Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je objasnio da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave verodostojne ili su falsifikovane.

„Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete, preko ograde, pored auto puta i da nastave kretanje dalje. Srećom brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila, izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno“, naglasio je Stefanović.

Ministar policije je dodao da je u ovom slučaju bila angažovana i granična policija, koja je imala zadatak da spreči otmičare da pređu granicu sa detetom.

----------------------------------------------------------------------

Vučić pohvalio MUP Srbije

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, povodom hitre i uspešne akcije pronalaženja otete devojčice, pohvalio rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Otmica deteta u beogradskom naselju Braće Jerković uzbudila je celu javnost Srbije. Ponosan sam na reakciju države i čestitam ministru unutrašnjih poslova i policiji na hitroj i efikasnoj akciji”, naveo je Vučić u saopštenju.

On je pohvalio policajce operativce koji su učinili sve da spasu otetu devojčicu, čak i u trenutku kada su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde.

Fonet

----------------------------------------------------------------------

Stefanović: Istraga se nastavlja u saradnji sa francuskim vlastima

BEOGRAD – Posle spasavanja otetete devojčice sa Voždovca i hapšenja otmičara, biće nastavljena istraga u saradnji sa francuskim vlastima, jer su otmičari francuski državljani, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je za RTS rekao da tek treba ustanoviti koji su bili motivi otmice i zašto je oteto baš to dete, dodajući da su otmičari imali pasoš sa slikom deteta, ali još uvek nije utvrđeno da li je na fotografiji baš ta devojčica, ili neka koja joj je slična.

Stefanović je naveo da su pasoši, koji su posedovali otmičari bili pravi.

Ministar smatra da su oni želeli najkraćim putem da izađu iz zemlje, pa su se uputili prema Mađarskoj, a pretpostavlja se da im je krajnji cilj bila Francuska, što tek treba utvrditi.

Zatvorili smo sve izlaze sa autoputa i zabranili propuštanje vozila koja imaju decu, pa je brzom zajedničkom akcijom saobraćajne i pogranične policije, devojčica pronađena kod Šimanovaca, a otmičari uhapšeni i oni će snositi svu krivičnu odgovornsot, kazao je Stefanović. Tanjug

Opširnije u štampanom izdanju „Politike” od subote

P.O.

objavljeno: 13.03.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otmičari vozili BMW sive boje, stranih tablica

Izvor: Prva.rs, 13.Mar.2015

Dvogodišnja devojčica oteta je danas oko podneva u naselju Braće Jerković u Beogradu, a policija je preduzela sve neophodne mere u cilju njenog pronalaska.. Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da su otmičari vozili automobil marke BMW serije pet, sive boje, stranih registarskih oznaka,...

Nastavak na Prva.rs...

Oteto dete u Beogradu, policija traži otmičare

Izvor: RTS, 13.Mar.2015

Dvogodišnja devojčica oteta je iz naručja majke u Ulici braće Jerković, ispred broja 227, nešto pre 13 časova, saznaje RTS. . Iz MUP-a navode da se sumnja da su otmičari vozili automobil marke BMV serije pet, sive boje,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.