Osumnjičena da je oštetila budžet za 35 miliona dinara

Izvor: Blic, 25.Jan.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičena da je oštetila budžet za 35 miliona dinara

Poreska uprava podnela je Opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv direktorke preduzeća "Stasi plus" iz Beograda N.K. zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo "neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit", saopštila je danas uprava.

Time je osumnjičena oštetila budžet Srbije za 35,1 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

N.K. je, u nameri da nezakonito ostvari pravo na povraćaj PDV-a za jul 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, podnela poresku prijavu sa iskazanim PDV-om, sa pravom na odbitak u iznosu od 35,1 miliona dinara

Ona nije imala pravo na odbitak prethodnog poreza jer ne poseduje račune izdate od drugih obveznika PDV-a za promet - nabavke dobara i usluga sa iskazanim PDV-om, čime je neosnovano ostvarila pravo na poreski kredit u navedenom iznosu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.