Izvor: Blic, 22.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičen za zlostavljanje šestogodišnjeg sina

Protiv Željka T. iz sela Aljudovo, u opštini Malo Crniće, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je zlostavljao šestogodišnjeg sina, saopštila je danas policija u Požarevcu.



Željkov sin A.T. primljen je u požarevačku bolnicu sa povredama po celom telu koje su mu nanete tupim i vrućim predmetima. Dete je u požarevačkoj bolnici bilo osam dana, a 16. juna ove godine nakon oporavka je prebačeno u Kliniku za dečju psihijatriju i neurologiju u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odakle je optušten 4. avgusta.

Portparol Zdravstvenog centra u Požarevcu Aleksandar Matić je rekao da su lekari kod dečaka "konstatovali mnogobrojne povrede mekih tkiva lica, glave, ekstremiteta i tela".

"Pored hirurga konsultovan je ortoped, pedijatar, oftamolog, neurolog, ORL specijalista, psihijatar, psiholog i sudski medicinar. Nađene su oguljotine, krvni podlivi, ogrebotine i opekotine", rekao je Matić.

Direktor Centra za socijalni rad u Malom Crniću Dijana Mirković je rekla da je nakon otpuštanja deteta iz klinike u Beogradu uspostavljen kontakt sa ocem i dečakom koji već godinu dana žive u Požarevcu. Mirković je navela da psiholog koji je razgovarao sa ocem i detetom smatra da mali A.T. ne pokazuje strah od oca, kao i da ne misli da ga je otac povredio.

Prema njenim rečima, Željko je u razgovoru sa psihologom tvrdio da mu je sin rekao da ga je fizički zlostavljala ženska osoba pod imenom Marina koja ga je čuvala dok mu je otac radio.

Kako je agencija Beta saznala u Zdravstvenom centru u Požarevcu, u razgovoru sa psihijatrom, dečak je rekao da ga je malteretirala ta ženska osoba, kao i još nekoliko muškaraca koji su dolazili u stan.

U Centru za socijalni rad Beti je rečeno da dete živi sa ocem koji ga redovno dovodi kod psihologa, defektologa i socijalnog radnika.

Osumnjičeni Željko se pre tri godine razveo od supruge, rumunske državljanke, nakon čega mu je dodeljeno starateljstvo nad detetom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Krivična prijava zbog zlostavljanja dečaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2008

POŽAREVAC - Protiv Željka T. iz sela Aljudovo, u opštini Malo Crniće, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je zlostavljao šestogodišnjeg sina, saopštila je danas policija u Požarevcu...Željkov sin A.T. primljen je u požarevačku bolnicu sa povredama po celom telu koje su mu nanete tupim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.