Izvor: Blic, 08.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmogodišnja učenica povređena na ekskurziji

Osmogodišnja učenica povređena na ekskurziji

NIŠ - A.R. (8), učenica prvog razreda beogradske OŠ 'Stevan Sinđelić', koja je u sredu oko 11 sati u Soko-gradu zadobila prelom lobanje prilikom pada u jamu duboku četiri metra, oporavlja se posle operacije na intenzivnoj nezi Klinike za neurohirurgiju u Nišu.

Ona će danas biti prebačena za Beograd. Devojčica je zajedno sa ostalim prvacima ove osnovne škole već nekoliko dana bila u poseti Sokobanji, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okviru rekreativne nastave. Prilikom obilaska Soko-grada sa učiteljicom Slavicom Sretić i ostalim učenicima, devojčica je slučajno upala u neobeleženu i neobezbeđenu rupu ukopanu u zidine, koja je predviđena za cisternu. Kako saznajemo, ona se nalazila na metar od svoje učiteljice.

Istražni organi zatekli su dete kako leži na kamenju u jami sa vidnom povredom glave, u svesnom stanju ali nekomunikativnu. Kolima Hitne pomoći prebačena je u KBC Niš, gde je nakon konstatacije da je zadobila prelom lobanje u čeonom slepoočnom delu sa nagnječenjem mozga, hitno operisana.

- Devojčica je operisana i njeno zdravstveno stanje je dobro. Svesna je i komunikativna. Očekujemo da će se vrlo brzo oporaviti od ove teške povrede glave - rekao je za 'Blic' prof. dr Milorad Babić, dežurni neurohirurg.

Njeni roditelji i direktor OŠ 'Stevan Sinđelić' ostali su sa njom u Nišu, dok su se ostali učenici sinoć vratili kući.

S. B. - V. T. - B. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.