Optužen poreski inspektor za krivično delo trgovina uticajem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 12:51

Optužen poreski inspektor za krivično delo trgovina uticajem

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv poreskog inspektora Aleksandra M. (31) zbog sumnje da izvršio krivicno delo trgovina uticajem.

Optužnim predlogom Aleksandar M. se tereti da je 15. novembra 2021. godine od zaposlenog u jednoj preduzetničkoj radnji zahtevao 500 evra da bi ga, korišćenjem službenog položaja i stvarnog uticaja, zaštitio od drugih poreskih inspektora, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bi vršili kontrolu poslovanja te radnje u narednom periodu, niti mu pisali kazne i zatvarali objekat na određeno vreme zbog eventualno učinjenog neevidentiranja i neizdavanja fiskalnih racuna, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Okrivljeni je, kako se sumnja, od zaposlenog iz te preduzetnicke radnje 30. novembra primio traženi novac u iznosu od 500 evra, u apoenima 5 novčanica po 100 eura, nakon čega je uhapšen, a novac mu je oduzet od strane ovlašćenih službenika MUP-a.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predlažilo sudu da Aleksandra M. oglasi krivim i osudi na kaznu od godinu dana zatvora, novčanu kaznu od 100.000 dinara, kao i da mu izrekne meru bezbednosti - zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

INSPEKTOR UZEO 500 EVRA DA NE BI KONTROLISAO RADNJE I PISAO KAZNE Tužilaštvo traži da se osudi na godinu dana zatvora

Izvor: Blic, 05.Jul.2022

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv poreskog inspektora Aleksandra M. (31) zbog sumnje da izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.