Operisan dečak koji je preživeo pad sa šestog sprata, sad mu sledi oporavak

Izvor: Blic, 07.Dec.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operisan dečak koji je preživeo pad sa šestog sprata, sad mu sledi oporavak

Lekari Univerzitetske klinike u Tiršovoj ulici uspešno su operisali trogodišnjeg dečaka koji je juče preživeo pad sa šestog sprata samačkog hotela u Batutovoj ulici. Teško povređeni M.P. imao je višestruke prelome udova, a lekari su, posle četiri sata rada u operacionoj sali, uspešno sanirali polomljene kosti.

- Dete je dobro, napravljena je tzv. hirurška repozicija slomljenih kostiju. Urađen mu je i skener glave i utvrđeno je da nema unutrašnjeg krvarenja. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pluća i bubrezi su u redu. Sada mu sledi oporavak - rekao je za "Blic" šef smene hirurg Dragan Zamaklar.

Direktorka Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj prof. dr Ida Jovanović izjavila je ranije danas da dečaka M.T. čeka još nekoliko hirurških intervencija.

Dečak je juče u tragediji koja se dogodila u Batutovoj ulici

zadobio teške telesne povrede, tačnije povrede obe nadlaktice i butne kosti, karlične kosti, kao i kontuziju mozga i levog plućnog krila.

Tragedija se dogodila kada su juče oko 12.30 sati u Batutovoj ulici njegovi roditelji Palko Ponjiger (1960) i njegova supruga Ilanka (1964) sa dečakom u naručju skočili sa 6. sprata Samačkog vojnog hotela.

Njih dvoje su poginuli, a dete je u teškom stanju najpre reanimirano u Urgentnom centru, pa prebačeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Šutanovac: Nije bilo planova o iseljenju porodice Ponjiger

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio danas da nije bilo nikakvih planova o iseljenju iz samačkog hotela porodice vojnog penzionera koja je u utorak tragično nastradala, i ocenio da do te tragedije nije došlo iz socijalnih razloga.

Šutanovac je rekao novinarima da se "radi o licu koje je 2001. godine otišlo u penziju i od 2003. živi u vojno-samačkom domu sa porodicom, izmiruje svoje obaveze uredno i nikada nije bilo u planu da bude iseljavan iz tog objekta"

"Vojni penzioner koji ima 47.000 dinara čistu penziju, plus uvećane troškove u visini od 4.000 dinara, odnosno ukupno 51.000 dinara, ima u proseku za gotovo 25 odsto veće primanje nego profesionalni pripadnik vojske ili već za nekih 20.000 dinara i više nego prosečan penzioner u Srbiji", rekao je on.

Šutanovac misli da to pitanje "nije bilo socijalnog karaktera" i pretpostavlja da će istraga utvrditio zbog čega se i kako to desilo.

"Moram da kažem da, zaista, ukoliko bi se analizirali svi finansijski odnosi, ne vidmo nijedan razlog da se tako nešto tragično desi", rekao je ministar odbrane.

On je naveo i da je taj tragičan dogadjaj izazvao "i pojedine komentare koji su pre svega oslonjeni na dnevnu politiku sa željom da se kritikuje rad Ministarstva odbrane i ministra."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.