Okončana drama u Bloku 45, policija privela napadača (snimak hapšenja)

Izvor: RTS, 25.Avg.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončana drama u Bloku 45, policija privela napadača (snimak hapšenja)

Priveden naoružani muškarac nakon gotovo 18 časova pretrage u soliteru na Novom Beogradu, u Ulici Jurija Gagarina 241. Tokom noći je bio blokiran ulaz u zgradu. Policija danas najpre napustila lice mesta, da bi se zatim vratili policajci u civilu i pripadnici interventne policije, nakon čega je usledilo hapšenje. Tokom policijske akcije niko nije povređen.
14.00 - Policija privela napadača u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bloku 45.

13.55 - Na lice mesta vratili su se inspektori u civilu, a zatim i jedno vozilo sa rotacijom iz koga su izleteli pripadnici interventne jedinice, koji su ušli u zgradu, piše Blic.
13.30 - Nakon što osumnjičeni nije pronađen u soliteru, policija se povukla sa lica mesta. 
11.30 - Policija i inspektori u civilu su na licu mesta, a novinarske ekipe i građani zamoljeni su da se udalje od zgrade, javlja reporter RTS-a. 
08.00 - Videli smo čoveka kad je uleteo kroz prozor, ali nismo znali ko je, mislili smo da se dečaci igraju, rekla je jedna od stanarki iz zgrade u Ulici Jurija Gagarina 241.
Muškarac srednjih godina uhapšen je nešto posle 14 časova u Ulici Jurija Gagarina 241, svega dvadesetak minuta nakon što se policija povukla, posle višečasovne opsade i potrage za osobom koja je sinoć izrešetala automobil na Novom Beogradu, a zatim pobegla u tu zgradu.

Kako RTS nezvanično saznaje, uhapšeni se prethodno skrivao u stanu svog prijatelja na 12. spratu zgrade. Komšije kažu da stanuje u obližnjoj zgradi, da je uživalac narkotika a nedavno se vratio iz Brazila.
Iz MUP-a su saopštili da se osnovano sumnja da je on učestvovao u događaju na Novom Beogradu, u kome je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja i kada su oštećena dva vozila. 
Posle opsade solitera, nešto posle 13 časova, policijske snage su se povukle, da bi svega dvadesetak minuta kasnije u zgradu utrčali policajci u civilu, a za njima i pripadnici interventne brigade i priveli jednu osobu.
Zasad neidentifikovani muškarac koji je vozio crni automobil BMV, sinoć nešto posle 20 sati počeo je da puca nasumično iz vozila i automobilom udarao u druga vozila u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.
Posle pucnjave, osumnjičeni je pobegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoružan uleteo u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241. Policija je u automobilu napadača našla dva pištolja.
Policija je tokom noći ulazila i izlazila iz zgrade sa opremom za probijanje vrata. Pripadnici interventne policije opremljeni su šlemovima i naoružani dugim cevima.
Stanarima je zatim dopušteno da ulaze i izlaze iz zgrade, ali uz stroge bezbednosne mere – pravljeni su spiskovi i svako ko je izlazio morao je da se prijavi i da kaže kada će se vratiti.

Jedna od stanarki je ustupila policiji snimak sa bezbednosnih kamera na kojem se može uočiti osumnjičeni. Reč je o proćelavoj osobi u tridesetim godinama koja je nosila naočare za sunce.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čestitao je svim pripadnicima policije koji su učestvovali u čitavoj aktivnosti na profesionalnom radu i odgovornosti koju su pokazali obavljajući svoju dužnost, saopštio je MUP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pucnjava na Novom Beogradu, napadač se krije u zgradi

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2016

Nakon pucnjave koja se dogodila u Gandijevoj ulici, jedna osoba uletela je sa oružjem u stambenu zgradu, u istoj ulici...Policija je na terenu...Uskoro opširnije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.