Izvor: B92, 10.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor osumnjičenima za zločin u Ovčari

Novi Sad -- Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Aleksandar Tatić saslušao je i odredio pritvor bivšem komandantu Teritorijalne odbrane Vukovara Miroljubu Vujoviću, pripadniku TO Stanku Vujanoviću, Jovici Periću i još jednom licu osumnjičenim za zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara, piše "Dnevnik" od ponedeljka. List piše da je istraga o zločinu u Ovčari počela u petak, 6. juna. Polovinom aprila, MUP je saopštio da su četiri osumnjičena za zločin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ovčari uhapšena u akciji "Sablja", dok su dvojica još u bekstvu.

Protiv svih šest osoba istraga je otvorena zbog "zločina protiv ratnih zarobljenika".Oni se sumnjiče da su u jesen 1991. godine od pripadnika vojne policije JNA otele autobus sa oko 200 zarobljenika pretežno hrvatske nacionalnosti, te ih potom zarobljene likvidirali na farmi "Ovčara" kod Vukovara. List piše da su četvorica pritvorenih, koji su dali iskaze istražnom sudiji u petak, odbacili navode krivične prijave i negirali umešanost u ovaj zločin. Dnevnik piše, pozivajući se na svoj izvor, da je reč o ljudima koji su tokom 1998. godine, kada je u Vojnom sudu u Beogradu o ovom zločinu otvorena istraga protiv NN lica, bili "saslušavani u svojstvu svedoka". Tada su, među ostalim svedocima, u prisustvu predstavnika Haškog tribunala saslušani i general Aleksandar Vasiljević koji je 1991. godine bio načelnik vojne bezbednosti i major Veselin Šljivančanin u čijoj se zoni odgovornosti dogodio zločin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.