Utorak, 10.06.2003.

09:54

Određen pritvor osumnjičenima za zločin u Ovčari

Izvor: "Dnevnik"

Default images

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Aleksandar Tatić saslušao je i odredio pritvor bivšem komandantu Teritorijalne odbrane Vukovara Miroljubu Vujoviću, pripadniku TO Stanku Vujanoviću, Jovici Periću i još jednom licu osumnjičenim za zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara, piše "Dnevnik" od ponedeljka. List piše da je istraga o zločinu u Ovčari počela u petak, 6. juna. Polovinom aprila, MUP je saopštio da su četiri osumnjičena za zločin u Ovčari uhapšena u akciji "Sablja", dok su dvojica još u bekstvu.

Protiv svih šest osoba istraga je otvorena zbog "zločina protiv ratnih zarobljenika".Oni se sumnjiče da su u jesen 1991. godine od pripadnika vojne policije JNA otele autobus sa oko 200 zarobljenika pretežno hrvatske nacionalnosti, te ih potom zarobljene likvidirali na farmi "Ovčara" kod Vukovara. List piše da su četvorica pritvorenih, koji su dali iskaze istražnom sudiji u petak, odbacili navode krivične prijave i negirali umešanost u ovaj zločin. Dnevnik piše, pozivajući se na svoj izvor, da je reč o ljudima koji su tokom 1998. godine, kada je u Vojnom sudu u Beogradu o ovom zločinu otvorena istraga protiv NN lica, bili "saslušavani u svojstvu svedoka". Tada su, među ostalim svedocima, u prisustvu predstavnika Haškog tribunala saslušani i general Aleksandar Vasiljević koji je 1991. godine bio načelnik vojne bezbednosti i major Veselin Šljivančanin u čijoj se zoni odgovornosti dogodio zločin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: