Odloženo pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću za sredinu juna: Malčanski berberin nije upoznat sa sadržajem psihijatrijskog veštačenja

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2020, 14:43

Odloženo pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću za sredinu juna: Malčanski berberin nije upoznat sa sadržajem psihijatrijskog veštačenja

Pripremno ročište je prekinuto do odluke javnog tužioca o zahtevu za izuzeće postupajućeg zamenika Neposredno pre održavanja pripremnog ročišta optuženi Ninoslav Jovanović je podneskom tražio izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva u Nišu.Pripremno ročište je prekinuto do odluke javnog tužioca o zahtevu za izuzeće postupajućeg zamenika.Nakon što je javni tužilac odlučio o zahtevu za izuzeće zamenika tako što je zahtev optuženog odbio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u daljem toku pripremnog ročišta utvrđeno je da optuženom Ninoslavu J. u fazi istrage, suprotno čl.123 st.4 ZKP, nije dato pravo da se upozna sa sadržinom pisanog nalaza i mišljenja SZB u Beogradu, kojim je veštačena njegova uračunljivost.Zbog epidemiološke situacije, branilac optuženog jeste, ali optuženi nije obavešten da u tužilaštvu pisani nalaz i mišljenje može da razgleda, niti mu je kopija pisanog nalaza i mišljenja dostavljena u KPZ Niš-odeljenje pritvora, gde se optuženi nalazi.S obzirom na to da je pravo optuženog da pre nego što se izjasni o optužnici bude upoznat sa sadržinom dokaza koji su prikupljeni u fazi istrage i čije izvođenje na glavnom pretresu tužilaštvo u optužnici predlaže, pisani nalaz i mišljenje psihijatrijskog veštačenja sud će dostaviti optuženom, a pripremno ročište je odloženo za 16.6.2020. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Suđenje Jovanoviću odloženo za polovinu juna, tražio izuzeće tužioca

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2020

Pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću koji je oteo 12-godišnju devojčicu, još nije održano, jer je on tražio izuzeće tužioca, što je odbijeno. Proces je, kažu u Višem sudu, odložen kako bi se Jovanoviću omogućilo da ima uvid u zaključke njegovog psihijatrijskog veštačenja.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.