Odloženo pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću za sredinu juna: Malčanski berberin nije upoznat sa sadržajem psihijatrijskog veštačenja

J.Ć.

29. 05. 2020. u 14:01

Pripremno ročište je prekinuto do odluke javnog tužioca o zahtevu za izuzeće postupajućeg zamenika

Одложено припремно рочиште Нинославу Јовановићу за средину јуна: Малчански берберин није упознат са садржајем психијатријског вештачења

Foto: J.Ć.

Neposredno pre održavanja pripremnog ročišta optuženi Ninoslav Jovanović je podneskom tražio izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Pripremno ročište je prekinuto do odluke javnog tužioca o zahtevu za izuzeće postupajućeg zamenika.

Nakon što je javni tužilac odlučio o zahtevu za izuzeće zamenika tako što je zahtev optuženog odbio, u daljem toku pripremnog ročišta utvrđeno je da optuženom Ninoslavu J. u fazi istrage, suprotno čl.123 st.4 ZKP, nije dato pravo da se upozna sa sadržinom pisanog nalaza i mišljenja SZB u Beogradu, kojim je veštačena njegova uračunljivost.

Zbog epidemiološke situacije, branilac optuženog jeste, ali optuženi nije obavešten da u tužilaštvu pisani nalaz i mišljenje može da razgleda, niti mu je kopija pisanog nalaza i mišljenja dostavljena u KPZ Niš-odeljenje pritvora, gde se optuženi nalazi.

S obzirom na to da je pravo optuženog da pre nego što se izjasni o optužnici bude upoznat sa sadržinom dokaza koji su prikupljeni u fazi istrage i čije izvođenje na glavnom pretresu tužilaštvo u optužnici predlaže, pisani nalaz i mišljenje psihijatrijskog veštačenja sud će dostaviti optuženom, a pripremno ročište je odloženo za 16.6.2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije