Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana i tužilac za saslušanje Čovića

Odbrana i tužilac za saslušanje Čovića

Sudsko veće na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića prihvatilo je predlog odbrane da se kao dokaz pročita izveštaj kriminalističke tehnike MUP-a o pronađenim tragovima u stanu na Bulevaru Lenjina gde je, prema navodima optužnice, dogovoren atentat na premijera kod hale 'Limes'.

Sud je prihvatio i da se sasluša vlasnik stana na Bulevaru Lenjina, kao i vlasnica stana u Birčaninovoj ulici, gde su se prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optužnice skrivali optuženi nakon ubistva premijera Đinđića.

Na suđenje će biti pozvani i kriminalistički tehničari SUP-a u Beogradu koji su sakupljali tragove u kancelariji 55 u Admirala Geprata 14, odakle je prema navodima optužnice pucano na premijera Đinđića. Biće pozvani tehničari koji su skupljali dokaze na dan atentata, kao i oni koji su istu kancelariju pregledali 17. marta.

Advokat Slobodan Milivojević, branilac prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, predložio je da se kao svedok sasluša Nebojša Čović. On bi trebalo da kaže ko je i kako izdao poternicu protiv optuženih samo nekoliko sati nakon atentata. Sa ovim predlogom se složio i tužilac Jovan Prijić. Advokat Nenad Vukasović, branilac Zvezdana Jovanovića, predložio je da se Čović sasluša zbog optužbi Dejana Milenkovića Bagzija da je unapred znao za atentat na premijera, ali se Prijić usprotivio. Sud će naknadno odlučiti o oba predloga.

Suđenje se nastavlja 11. januara.

V.Z.C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.