Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornik DS-a pretio novinaru

Majdanpek, Niš -- Dopisnik Radija B92 i Slobodna Evropa Dejan Radulović danas je dobio telefonsku pretnju.

Radulović kaže da mu je pretnje uputio Saša Jovanović, šef Odborničke grupe Demokratske stranke u opštini Majdanpek. Radulović je prethodno napravio prilog o raspadu vladajuće koalicije u Majdanpeku i novoj saradnji DS-a sa socijalistima i radikalima.

"Jovanović me je pozvao posle emitovanja priloga i pretio mi vrlo primitivnim rečnikom, rekao mi je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mnogo jedem g.... i da ćemo drugačije razgovarati kada se sretnemo. Ne znam šta znači to 'razgovaraćemo na drugi način'. Zanimljivo je da ja u prilogu nisam pomenuo ime dotične persone, već su situaciju u lokalnoj skupštini opisivali ljudi iz DS-a. Pretnje sam prijavio policiji, za svaki slučaj", kaže Radulović.

A u Nišu prećeno poslaniku DS-a

S druge strane, pismo s pretnjama smrću primio je i republički poslanik Demokratske stranke i član Zakonodavnog i Odbora za pravosuđe Skupštine Srbije, Boško Ristić. Ristić je rekao da je

anonimno pismo s porukom "Ubiću ti uskoro sina Boška" ispisano izrezanim slovima iz novina i da je stiglo na adresu Ristićevog oca, s potpisom "Dug".

"Pismo smatram ozbiljnom pretnjnom smrću zbog političkog angažovanja, posebno na reformi pravosuđa u Srbiji", rekao je Ristić agenciji Beta. On je takođe rekao i da je "pismo stiglo posle nekoliko usmenih poruka upozorenja".

Ristić je slučaj prijavio policiji.

DS: Radikali napadali članove DS-a

Gradski odbor Demokratske stranke saopštava da je grupa huligana iz Srpske radikalne stranke jutros pretukla predsednika opštine Surčin Vladimira Aleksandrova, koji je zadobio povrede glave i kuka.

U saopštenju se dodaje da se danas dogodio još jedan incident, u kom je predsednik Mesne zajednice Petrovčić Luka Lazić iz SRS-a fizički napao člana Opštinskog odbora DS-a Surčin Dušana Vukadinovića. "Bezumnim, divljačkim ponašanjem u Surčinu, samo dan pošto su izgubili vlast u opštini, radikali su potvrdili da je demonstarcija sile i prebijanje izabranih predstavnika naroda njihov jedini politički program", navodi se u saopštenju DS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.