OTAC STRADALOG DEČAKA: NISU NAM SAUČEŠĆE IZJAVILI!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2011, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTAC STRADALOG DEČAKA: NISU NAM SAUČEŠĆE IZJAVILI!

BEOGRAD - Aleksini roditelji neutešni i ogorčeni! Niko iz porodice Dalibora Topića (38), koji je vozio traktor kad je u četvrtak uveče poginuo Aleksa Panća (14), nije pozvao roditelje nastradalog dečaka niti im je ponudio pomoć!

BEOGRAD - Aleksini roditelji neutešni i ogorčeni!

Niko iz porodice Dalibora Topića (38), koji je vozio traktor kad je u četvrtak uveče poginuo Aleksa Panća (14), nije pozvao roditelje nastradalog dečaka niti im je ponudio pomoć! >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Aleksa je stradao kad ga je smrskala traktorska prikolica, koja se otkačila na nizbrdici dok su se vraćali sa izleta. U trenutku nesreće u prikolici je bilo još 14 dece, od kojih je devet zadobilo teže i lakše povrede. Mališani su u Žagubici bili na pripremama kao članovi Karate kluba Japan iz Beograda, a Dalibor je njihov trener.

- Niko iz porodice Topić nije nam ni saučešće izjavio. Strašno, tolika deca su tamo otišla živa i zdrava, a vratila se polomljena, bez ruku i nogu - grcajući kaže za Kurir Aleksin otac Aleksandar.

On i njegova supruga ogorčeni su i na nadležne čiji je posao da se staraju o deci u ovoj zemlji. Kako kaže, da više kontrolišu ko sve radi s mališanima, nesreća se ne bi dogodila.

- Ne razumem kako oni koji treba da brinu o deci mogu samo da izjave kako se ovakva tragedija više ne sme desiti. Da je samo jedan policajac bio na tom prokletom mestu, moje dete bilo bi živo - očajan je Aleksandar.

Podsetimo, do nesreće je došlo pošto je menjač traktora ispao iz brzine na nizbrdici u blizini motela „Vrelo“, gde su bili smešteni. Na blagoj krivini prikolica u kojoj je bilo 15 dece se prevrnula, a traktor se zaustavio tek posle 200 metara. Alko-testom je utvrđeno da je Dalibor Topić vozio traktor sa 0,99 promila alkohola u krvi!

Aleksa će danas biti sahranjen

Porodica i prijatelji danas će na večni počinak ispratiti 12-godišnjeg Aleksu Panću. Sahrana je zakazana za 12 sati na Novom bežanijskom groblju.

Topiću određen pritvor

Dalibor Topić je saslušan kod istražnog sudije, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor. Kako saznajemo, tokom saslušanja je rekao da se kaje zbog tragedije i da nikada ne bi vozio traktor da je mogao da pretpostavi šta će se dogoditi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.