OSKRNAVILI SVETINJU: Grafiti Islamske države i UČK u manastiru Visoki Dečani! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2014, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSKRNAVILI SVETINJU: Grafiti Islamske države i UČK u manastiru Visoki Dečani! (FOTO)

Iguman manastira Sava Janjić postavio je na svoj Tviter profil fotografije na kojima se vide grafiti na pomoćnim objektima na manastirskom imanju

Na pomoćnim objektima u manastirskom imanju u Visokim Dečanima danas su ispisani grafiti “ISIS – Islamska država Iraka i Sirije”, Kalifat dolazi (Chaliphate is coming), Oslobodilačka vojska Kosova (UÇK), Albanska nacionalna armija (AKSH).

Iguman manastira Sava Janjić postavio je na svoj Tviter profil fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na kojima se vide grafiti na pomoćnim objektima na manastirskom imanju, ispisani crvenom i crnom bojom.

Foto: Twitter/@SavaJanjic

Kako prenosi RTV KiM, najbliži grafiti su na baštenskoj kućici, koja se nalazi na oko 300 metara od manastirske crkve, dok su ostali ispisani po objektima u krugu od oko 500 metara.

O incidentu su, kako navode, obavešteni Kosovska policija i Kfor, koji su došli na lice mesta.

Foto: Twitter/@SavaJanjic

RTV KiM navodi da je tokom uviđaja, kojem je prisustvovao i iguman Sava Janjić i lokalni komandant Kfora pukovnik Angelo Mineli, grupa Albanaca sa udaljenosti oko stotinak metara nekoliko minuta uzvikivala “UČK, UČK”.

- Očekujemo da će kosovska javnost i međunarodni predstavnici osuditi ovakvo delo i da će se preduzeti još intenzivinje mere bezbednosti od strane Kfora i lokalne policije. Monasi su zabrinuti i šokirani zbog pretećih grafita – rekao je iguman Janjić.

Foto: Twitter/@SavaJanjic

Kako RTV KiM saznaje, trojica mladića iz ove grupe su uhapšena.

- Pojava islamističkih grafita i dovođenje u vezu sa UČK, natpisi koji izgledaju kao pokušaj pisanja na arapskom jeziku na prostoru na kojem svakodnevno radimo, pokazuju da ljudi takvih namera mogu da uđu na manastirsko imanje – rekao je Janjić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.