Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 10:03

Novi Sad, uhapšena doktorka Doma zdravlja i još dve osobe zbog lažnih potvrda o vakcinaciji

U Novom Sadu uhapšene su tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv koronavirusa.
Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku u jednom Domu zdravlja D. P. U. (1980) i S. A. (1980), dok se M. B. (1991) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.
Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Akciju su hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doktorka iz novosadskog Doma zdravlja i još 2 osobe uhapšene zbog falsifikovanja potvrda o vakcinaciji

Izvor: Luftika.rs, 10.Feb.2022

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su tri osobe osumnjičene za malverzaciju sa potvrdama o vakcinisanju protiv koronavirusa, prenose danas domaći mediji.. Zbog osnovane sumnje...

Nastavak na Luftika.rs...

Doktorka i još dve osobe uhapšene u Srbiji zbog lažnih potvrda o vakcinaciji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2022

Policija u Srbiji uhapsila je tri osobe koje su, kako se navodi u saopštenju MUP-a od 10. februara, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv COVID-19. Među uhapšenima je doktorka jednog Doma zdravlja i još dva lica. Sumnja se da je uhapšena doktorka "sačinila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ovo je doktorka iz Novog Sada koja je prodavala lažne potvrde o vakcinaciji! PRIJAVILI JE IZ DOMA ZDRAVLJA U KOM JE RADILA, evo kako su saznali za njene malverzacije

Izvor: Blic, 10.Feb.2022

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku Doma zdravlja ’’Novi Sad’’ iz ambulante u Kaću D. P. U. (42) i S. A. (42), dok se M. B. (31) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave, saopštio je MUP.

Nastavak na Blic...

Određen pritvor doktorki Doma zdravlja i drugim osumnjičenim za falsifikovanje potvrda o vakcinaciji

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2022, 08:49

Doktorki Doma zdravlja D.P.U. (42) osumnjičenoj za malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju određen je pritvor do 30 dana.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.