Novi Sad: Četiri žrtve dva udesa

Izvor: B92, 15.Avg.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Četiri žrtve dva udesa

Novi Sad -- Tri osobe stradale u saobraćajnoj nesreći jutros na pružnom prelazu između stanica Kisač i Zmajevo nedaleko od Novog Sada. Jedna osoba poginula u udesu kombija.

Nesreća na pružnom prelazu se dogodila jutros u 8.50.

Na obezbeđenom putnom prelazu, na putnički automobil koji je pokušavao da se provuče pored spuštene rampe naleteo je međunarodni voz "Avala", koji je saobraćao iz Beograda ka Budimpešti.

Prve informacije ukazivale su na to da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je poginula tročlana porodica - otac, majka i ćerka. Međutim, prema informacijama do kojih je došao B92, u saobraćajnoj nesreći putničkog automobila i međunarodnog voza poginulo je troje profesora Srednje škole u Vrbasu.

U automobilu marke ford "sijera" novosadskih tablica u tom trenutku su bili tridesetšestogodišnja Aleksandra Protić, četrdesetdvogodišnji Miomir Đurković i tridesetjednogodišnja Nataša Dangubić, sve troje iz Novog Sada. Njihov automobil je sa bočne strane udario međunarodni voz.

Komisija za vanredne događaje srpskih železnica, kao i sve nadležne službe, odmah su izašle na mesto nesreće.

Prema prvim podacima, voz se kretao propisanom brzinom, na putnom prelazu bila je spuštena rampa, a nesreća se dogodila zbog toga što automobil nije poštovao propisanu signalizaciju.

Železnički saobraćaj na tom delu pruge bio je u prekidu nekoliko sati. Na uspostavljanje saobraćaja čekala su tri međunarodna putnička voza, jedan lokalni putnički voz i jedan međunarodni teretni.

"Železnice Srbije" bile su prinuđene i da otkažu polaske dva voza u unutrašnjem saobraćaju.

Saobraćaj na tom delu pruge uspostavljen je u 12.35. sati, navedeno je u saopštenju.

Nešto ranije, jutros oko šest sati, na ulazu u Novi Sad iz smera Rumenke dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio Željko Kovač (32) iz Veternika.

On je vozio kombi i iz za sada nepoznatih razloga, na silasku sa nadvožnjaka, prešao na levu stranu kolovoza i sudario se sa autobusom Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troje poginulo na pružnom prelazu

Izvor: Studio B, 15.Avg.2011

Na pružnom prelazu između stanica Kisač i Zmajevo jutros u 8 sati i 50 minuta dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su stradale tri osobe koje su se nalazile u automobilu, saopštile su Železnice Srbije. ..Aleksandra Protić (36), Miomir Đurković (42) i Nataša Dangubić (31) su pokušali...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.